Društvo

“Stari i mladi zajedno”

Članovi gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije u Novom Pazaru posetili su štićenike Gerontološkog centra kako bi im kroz druženje, razgovor i zajedničku večeru ulepšali boravak u centru.

Ovo humanitarno veče realizovano je pod sloganom “Stari i mladi zajedno” sa ciljem da se posebna briga i pažnja pokloni starijoj generaciji.  Nakon večere priređen je i zabavni program.  Zajednička večera uz razgovor o životnim iskustvima kroz evociranje uspomena obradovala korisnike usluga Gerontološkog centra.

Oni su imali prilku da zajednički probaju raznovrsna jela koja su lično spremili članovi Socijaldemokratske partije Srbije. Ispred gradskog odbora ove partije za Novi Pazar, Elijas Rebronja, rekao je da su ove aktivnosti u skldu sa socijalnom orijentaciom SDPS-a i naglasio da najstariji građani u vremenu u kom živimo ne smiju biti zaboravljeni i zanemareni. Večerom su obuhvaćena 23 korisnika ovog centra.

“Važno je da ljudima ukažmo poštovanje, da porazgovaramo o njihvim životima kako bi osetili da nisu zaboravljeni“, rekla je članica SDPS, Jelena Veljković. Nakon večere, organizovan je zabavni program a članovi Socijaldemokratske partije Srbije i korisnici družili su se do kasno u noć. Predstavnici ove partije ističu da će briga o starima biti jedan od prioriteta i u budućim aktivnostima.

(A.Š.)

Podeli