Categories: Društvo

Najlepše bašte za zeleniji Novi Pazar

Gradska komisija za izbor najlepše uređene bašte, dvorišta ili terase u Novom Pazaru, nastavlja obilazak kandidata, koji su se prijavili na konkurs pod sloganom ”Za zeleniji Novi Pazar”. Iako je komisija na terenu od petka, konkurs je otvoren do kraja juna, a u toku današnjeg dana za najlepše uređenu zelenu površinu prijavila su se još dva nova kandidata, pa je ukupan broj prijavljenih u ovom trenutku 27.

Današnji obilazak najlepše uređenih zelenih površina Gradsku komisiju odveo je i do naselja Jerka. Ispred kuće Šehovića, nesvakidašnji, i za naše prilike skoro pa nestvaran prizor. Bazen, ležaljke, fontane, i oko sedam ari lepo uređene zelene površine, koju održavaju sami ukućani, uz stručnu pomoć jednom godišnje.

Da se može uživati i u mnogo manjem, lepo uređenom ličnom prostoru pokazuje primer rukovodioca RJ ‘’Zelenilo’’, Jasmina Ahmetovića, koji se takođe prijavio na ovaj konkurs. Po njegovom mišljenju akcija Gradske uprave ‘’Za eleniji Novi Pazar’’ je za svaku pohvalu, jer, kako kaže, doprinosi buđenju svesti o potrebi za uređenjem životnog prostora.

U ulici Dede Šehovića, skrivena od očiju javnosti, nalazi se bašta sa raznovrsnim vrstama listopadnog i zimzelenog drveća, žbunaste vrste oivičene su kamenjem a tu su i različite vrste ruža i drugog cveća, kao i kućice za ptice. O svemu tome brine Mehmed Iković.

Sa puno ljubavi i pažnje svoju terasu svakodnevno uređuje i sedamdesetjednogodišnja Kimeta Fejza. Ona je penzionerka koja, kako kaže, najviše vremena provodi u druženju sa cvećem.

Sve ovo pokazuje da Novi Pazar ima lepo uređene zelene površine, a ko će dobiti nagradu za nelepšu baštu, dvorište ili terasu odlučiće tročlana komisija koja svakodnevno obilazi i ocenjuje kandidate.  Konkurs koji treba da doprinese lepšem i zelenijem Novom Pazaru biće otvoren do kraja juna.

S.Lj.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 hour ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

4 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

5 hours ago

Gaza: Od 7. oktobra ubijeno najmanje 34.388 Palestinaca

U izraelskim napadima na Pojas Gaze u posljednja 24 časa najmanje 32 Palestinca su ubijena,…

5 hours ago

Počeo meč Hamada Međedovića u Madridu

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović igra drugo kolo masters turnira u Madridu. Protivnik mu…

6 hours ago

Za Srbiju 1,6 milijardi evra iz evropskog Plana rasta za Zapadni Balkan

Srbija će u okviru novog plana za rast Zapadnog Balkana od ukupno šest milijardi evra,…

8 hours ago