Categories: Društvo

Japanska mazda za potrebe opštine

Automobil marke „Mazda 3“ koji je u cilju unapređenja životne sredine deo donacije Japana upućen Srbiji, stigao je u opštinu Prijepolje. Ova donacija dosta će značiti prijepoljskoj lokalnoj samoupravi ciji će vozni park od sada brojati 4 automobila, istakao je predsednik te opštine Emir Hašimbegović.

“Mazde 3 sedan” deo su ODA projekta, kojim japanska vlada promoviše svoje ekološke tehnologije u cilju unapređenja zaštite životne sredine. Srbija je u okviru donacije, ukupno vredne 3,57 miliona evra, za upotrebu u javnom sektoru dobila hibridna vozila i pomenute “mazde 3”, koje pokreće jedan od najčistijih dizel motora na svetu.

“Ovo vozlo će u svakom slučaju naći potrebu u našoj opštini. Vrlo često imamo situaciju kada iz opštine putuje više delegacija i do sada smo imali ogroman problem zbog nedovoljnog broja vozila. Novi automobile će biti do velikog značaja i pomoći će nam u takvim situacijama”-izjavio je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Opština Prijepolje je jedna od trideset gradova i opština na teritoriji Srbije koja će se zahvaljujući Vladi Japana služiti vozilom čiji motor ima najniži kompresioni odnos među serijskim dizel motorima, zahvaljući čemu pruža odlične performanse. U proseku ovaj automobil troši izuzetno malo goriva – 3,9 litara na sto kilometara i ima nisku emisiju ugljen-dioksida.

Belida Šehović

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

7 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

12 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

13 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

13 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

13 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

14 hours ago