Sport

Sportisti dali doprinos rođendanu Novog Pazara

Nizom sportskih aktivnosti, počelo je obeležavanje dana grada Novog Pazara. U organizaciji Sportskog saveza, održani su završni turniri u malom fudbalu I rukometu za osnovce, a svoje umeće demonstrirali su članovi brojnih klubova. Sem toga, dodeljene su I plakete nadama našeg sporta, kao I ustanovama I pojedincima, zaslužnim za razvoj sporta.

Živo je bilo na terenima Rekreacionog centra. Uprkos radnom danu, bilo je dosta onih koji su došli da isprate sportske aktivnosti, povodom 554. Rođendana Novog Pazara. Uvertira-finale za osnovce u malom fudbalu. Velika borba u kojoj su se sastali Vuk Karadžić I Stefan Nemanja,koji su stigli prednost rivala od dva gola, pa je u regularnom toku bilo 4:4. Pobednik je odlučen nakon penal-ruleta,u kome su bili uspešniji članovi ekipe OŠ Stefan Nemanja, osvojili su pehar, rezultatom 2:0.

Istovremeno, na svim terenima Rekreacionog centra, defilovala je budućnost novopazarskog sporta. Bukvalno, na svakom pedlju su se mogli videti talenti u raznim granama, koji su demonstrirali samo delić raskošnog talenta. Neki od njih su I nagrađeni plaketama Sportskog saveza. Ukupno 74 laureata u svim granama.

Plakete su dobili I Osnovna škola Osaonica,Dojeviće, Desanka Maksimović, za učešće I izvanredne rezultate na Sportskim igrama mladih u Splitu.

Nagrađeni su I oni, koji su doprineli razvoju školskog sporta. Edin Iković, nastavnik u OŠ Desanka Maksimović, Anel Halilović, Stefan Nemanja I Edin Ujkanović, iz OŠ Vuk Karadžić.

Tačka na I stavljena je izuzetno neizvesnim rukometnim finalom. Velika borba je vođena na parketu dvorane “Pendik”, presudio je bolji finiš OŠ Rifat Burdžović Tršo, koja je sa 9:7 savladala Desanku Maksimović I odnela pobednički pehar.

Organizatori ovog, svojevrsnog sportskog hepeninga, upriličenog povodom dana Novog Pazara, bili su izuzetno zadovoljni kako je sve proteklo.

Sportske aktivnosti upriličene povodom dana Novog Pazara, biće finiširane u ponedeljak, na rekreacionom centru,finalnim trkama u tradicionalnom takmičenju “Brzinom do zvezda”.

E.N.

Podeli