Vesti

Turković: Očekivali smo reakciju predsednika opštine

Komentarišući poslednje hapšenje zbog pronevere novca na račun azilanata u Sjenici, predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) u toj opštini Muriz Turković kaže da podržava ovakav potez organa javnog reda i mira i očekuje da će tu akciju sprovesti do kraja. Turković je na konferenciji za novinare rekao da je očekivao da se tim povodom oglasi predsednik Sjenice.

Predsednik opštinskog odbora Sandžačke demokratske pratije (SDP) u Sjenici Muriz Turković kaže da je od najmirnije u Srbiji, Sjenica u poslednjih pet meseci postala opština, iz koje se čuju najružnije vesti. On je pozvao tamošnju opštinsku vlast da preduzmzu nešto kako bi se poboljšala situacija, a ne da zapošljavaju, kako je rekao stranačke kadrove.

“Zbog najnovijeg hapšenje koje se desilo u Sjenici, očekivali smo da se obrati predsednik opštine  tim povodom i objasni šta se to desilo i zbog čega je neko priveden , da li je tu umešano i opštinsko rukovodstvo. Nama je  poznato da sva plaćanja koja  idu za pružaoce usluga što se tiče smeštaja azilanata idu preko opštine. Naravno da Komeserijat za izbeglice plaća, ali da je krajnji izvršilac opština, a niko se iz opštine ne oglašava. Apsolutno podržavamo organe javnog reda i mira i očekujemo da sve započete akcije spovedu  do kraja”, kaže Turković.

Turković je rekao da je Sjenica postala mesto odakle se mladi masovno iseljavaju, te da su auotbusi koji idu put zapada svakog dana prepuni onih koji traže sigurniji i bolji grad za život.

“Zar je to budućnost Sjenice i da li će u njoj da opstane samo “opština”, sud, policija i Centra za socijalni rad. Imamo infomarciju da Centra za socijalni rad ne radi kako treba i da se politički dodeljuju sredstva, da ne kažem da se kupuju glasovi. To je neproverena infomarmacija, ali ćemo je proveriti, jer je mnogo ljudi kod nas došlo i žalili se da ispunjavaju sve uslove, ali nisu dobili pomoć, a jedan veliki broj glasača SPS-a prima i socijalnu pomoć i sve što je potrebno samo da budu verni glasači”, rekao je Turković.

Turković je pozvao sve građane da udruže snage i da se zajedno izbore za bolju budućnost.

Podeli