Društvo

Odražan sastanak proizvođača i prerađivača mlijeka

Na inicijativu Udruženja poljoprivrednika Mur, Lukare i Kominje i u dogovoru sa predstavnicima mljekare ,,Ljin“ Šaronje i Republičkog inspektora za poljoprivredu, u Kulturnom centru u Novom Pazaru, održan je sastanak proizvođača i prerađivača mlijeka na kome  je dogovoreno da se  poštuju međusobne ugovorne obaveze i zajednički radi na poboljšanju kvaliteta mlijeka.

Predsjednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić  rekao je  da su se proizvođaći i prerađivači mlijeka podsjetili na međusobne ugovorne obaveze i utvrdili da se ni jedna strana ne ponaša u tim okvirima.

,,Usvojili smo predloge i doneli mere kako da unapredimo kvalitet i kvantitet mleka, što je veoma važno za nas.Takođe nas je Republički inspector za poljoprivredu upoznao  kako da se i na koji način ostvare premije za mleko i genetsko unapređenje stočarstva”, kazao je Sajtarić.

Proizvođači i prerađivači mlijeka su se složili da u cilju poboljšanja kvaliteta mlijeka i poštovanja međusobnih ugovornih obaveza  slične sastanke održavaju češće.

(M.M.)

Podeli