Društvo

Nova oprema za razvojno savetovalište

U okviru projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ novopazarsko Razvojno savetovalitše dobilo je opremu. Ovom donacijom deca , mladi i njihovi roditelji imaće bolju uslugu, a medicinsko osoblje adekvatne uslove za rad.

Rad sa decom ovom objektu sada će biti lakši i bolji u adekvatnim uslovima. Projektom DILS Ministarstva zdravlja obuhvaćen je i novopazarski Dom zdravlja. Za dosadašnje opremanje rayvojnog savetovališta izdvojeno je oko 300.000 dinara.

Razvojno savetovalište pri Dispanzeru za decu i mlade, počelo je da radi od 2010 godine . Ovde se radi sa decom do perioda adolescencije, koja imaju neke faktore rizika  i probleme u ponašanju.

Ovde radi  somatoped, logoped i psiholog. Osim sa decom, u savetovalištu se edukuju i roditelji, koji su mladi i neupućeni, pogotovu kada dobiju prvo dete
Ovo nije jedina donacija Domu zdravlja u okviru projekta”Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou”. Samo pre nedelju dana obezbeđeno je i novo savremeno sanitetsko vozilo za Hitnu službu.

Podeli