Categories: Vesti

Mavrić: Imamović neznalica

Povodom izjave potpredsednika SDA Sandžaka Enisa Imamovića koji je na konferenciji za novinare, komentarišući privatizaciju Regionalne televizije, kazao da se radi o pljački gradskog budžeta i zatražio da se ispita veza između privatne firme Vizija i aktuelnog direktora Regionalne televizije Denisa Mavrića, te  povezanost sa Rasimom Ljajićem, Mavrić je u odgovoru Imamoviću iskazao žalost zbog njegovog  neznanja.

’’Od Enisa Imamovića, poslanika u Narodnoj skupštini, sa diplomom  pravnika,  očekivali bismo , sem stranačkog navijanja i  nešto više pravničkog znanja.
On naime,  pita ko je  odlučio da proda Regionalnu televiziju. Narodni poslanik, bez obzira da li je  glasao za odredjene zakonske akte , morao bi da zna da  je Narodna skupština usvojila

Zakon o privatizaciji i stečaju, koji je stupio na snagu  13. Avgusta 2014. Godine.  Takodje, prošle godine  usvojen je i set medijskih zakona , po kojima je  država kao vlasnik i finansijer dužna da se povuče iz medija  do kraja juna ove godine.

Dakle, postupajući po tim zakonima, a narodni poslanik  to bi morao da zna,  odluku da se prodaje   Regionalna televizija  nije doneo ni jedan pojedinac, nego država. Agencija za privatizaciju, kao nadležna  državna institucija je polovinom avgusta  u spisak  preduzeća za privatizaciju uvrstila i Regionalnu televiziju- odnosno Javno preduzeće za informisanje.

Sajt  Agencije na kome je objavljen javni poziv za prikupljanje ponuda o kupovini  državnog kapitala u preduzećima koja se prodaju dostupan je  svima, sa  minimumom informatičkog znanja.

Enis Imamović navodno  brine  o sredstvima iz gradskog budžeta, koja bi navodno otišla za socijalne programe radnika, koji bi napustili Regionalnu televiziju. Opet  do odgovora može da se dodje  samo uz malo guglanja. Naime Vlada Srbije je krajem januara donela  Program za rešavanje  tehnoloških viškova radnika koji ostaju bez prosla u procesu privatizacije, a kojim su obuhvaćena i preduzeća u fazi priprema za privatizaciju, kakav je  slučaj sa RTV.Po tom aktu, ,  sredstva za socijalni program ovih radnika  u čitavoj Srbiji obezbedjuje   Vlada Srbije, u ukupnom iznosu od 16 milijardi dinara.

Dakle, da umirimo  Enisa Imamovića,  gradski budžet neće biti  oštećen , nego  će se uštedeti sredstva  namenjena za  funkcionisanje RTV.

Traži Imamović I da se objasni veza  direktora RTV Denisa Mavrića,  i preduzeća Vizija.  Opet  uz vrlo malo truda može da dobije odgovor a da  se ne traži javno,  dajući prizvuk kao da se radi o nekoj sumnjivoj raboti.  Na sajtu Agencije za privredne registre  javno stoji da je  18. Januara  2010.  Denis Mavrić preneo upravljačka prava u DOO Vizija na  drugo lice. To je informacija svima dostupna.

Nije Imamoviću jasno ni kakva je veza Denisa Mavrića sa SDP-om  i Rasimom Ljajićem. Odgovor  je sadržan u azbuci političkog  funkcionisanja i zakona.  SDP je okosnica većine u  Gradskoj skupštini Novog Pazara , koja je osnivač ovog javnog preduzeća i , kao takva imenuje direktore preduzeća i ustanova čiji je osnivač.

Rasim Ljajić je, to makar i početnici u politici znaju, osnivač SDP i tu nema nikakvih zakulisanih tajni.

Dakle, narodni poslanik Enis Imamović nije morao da  saziva konferenciju za novinare da bi pitao šta ne zna.  Odgovore na sva pitanja mogao je, uz samo malo truda, sam da nadje, jer se radi o javnim dokumentima.  Žao nam je što je  pokazao svoje neznanje’’ kaže se u saopštenju koje potpisuje direktor Regionalne radio televizije Denis Mavrić.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

3 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

9 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

9 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

9 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

9 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

10 hours ago