Vesti

Prijepolje: Zučna rasprava oko kulturnih ustanova

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje razmatrali su plan i program rada Javnih ustanova u ovoj opštini. Najviše polemike i kritika od strane odbornika izazvala je rasprava o programu rada Biblioteke Vuk Karadžić, koji su istakli da su velika sredstva predviđena za socijalna davanja zaposlenih u ovoj ustanovi, kao i za dnevnice opredeljene za službena putovanja.

 

     Drugi radni dan u lokalnom parlamentu protekao je u razmatranju programa rada Javnih ustanova čiji je osnivač opština Prijepolje. Pohvale su izrečene za rad prijepoljskog Muzeja, dok je salva kritika od strane odbornika opozicije izrečena na rad Biblioteke Vuk Karadžić.

   Odgovarajući na kritike direktorka Biblioteke Sadija Hodžić istakla je da se radi samo o predlogu finansijskog plana i da isti ne mora biti u potpunosti sproveden.

   Polemika među odbornicima je vođena i oko programa i plana rada prijepoljskog Doma kulture, gde su u pitanje dovedeni aktuelni problemi o navodnim zloupotrebama u ovoj kulturnoj ustanovi. Zamenik predsednika opštine Dobro Lazarević istakao je da je Opštinsko veće formiralo budžetsku komisiju, koja će prekontrolisati rad ove ustanove, dok je aktuelni v.d. direktor Mirko Malešić kazao da je probleme nasledio od prethodnog direktora.

     Na sednici Skupštine opštine Prijepolje usvojeni su predlog godišnjeg programa zaštite poljoprivrednog zemljišta, kao i predlog odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. Odbornici su izabrali i novog v.d. direktora Turističke organizacije Prijepolja, te je umesto tragično nastradale direktorke Ivane Rakonjac na to mesto postavljena vršilac dužnosti direktorke Dragana Varaklić.

Belida Šehović

Podeli