Društvo

Lekar čiji je govor ganuo Srbiju: Rekao sam ono što svi misle

Doktor Nermin Duštinac kaže da je u emotivnom govoru na komemoratvinom skupu rekao ono što misle sve njihove kolege, ali i oni koji su poznavali nastradale. On se zahvalio „Blicu“ što je na naslovnoj strani izdvojio deo njegovog govora prilikom opraštanja od kolega Dževada Ljajića i Miroslava Veselinovića sa kojima je godinama radio, ali nije želeo opširnije da priča o tragediji koja je potresla celu državu.

 

Sve ono što sam ja rekao o smrti naših kolega i prijatelja, misle svi zaposleni u bolnici. Ne bih da više govorim o tome, vodim miran i povučen život i ne želim da se moje ime provlači po medijima – kratko nam je rekao Duštinac.
 

U dirljivom govoru koji je prisutne u holu novopazarske Opšte bolnice naterao na plač, Duštinac je rekao da u zemlji u kojoj je bitnije gde će helikopter sleteti, nego da li će sleteti i dalje postoje ljudi koji su spremni da polože svoj život u ime humanosti.

– Mića, Dževad i piloti su u petak poleteli visoko na krilima ljubavi i više nikada nisu sleteli. Njihov duh i srce su ostali visoko gore, nedostižni našim ovozemaljskim očima, ali su njihova tela, zajedno sa tek rođenom bebom, surovo tresnula na ovu našu zemlju da nas večno sećaju na njihov pokušaj da dohvate zvezde i spasu jedan život – govorio je Duštinac, boreći se da ne zaplače.
 

 On je istakao da će njihova deca jednog dana sa ponosom moći da kažu da su im očevi bili heroji svog vremena, a majke, ponosne što su ih tako vaspitale, duboko u sebi znati da njihovi sinovi nisu bili obični ljudi.
 

Kako je rekao, kolektiv novopazarske bolnice srećan je što ih je imao za kolege, večno će ih žaliti i sećati ih se.
 

– Dževad, iako rano ostao siroče, bio je večno nasmejan, Mića ozbiljan, odgovoran, stub svoje porodice i celog sela, voleo je društvo, kafanu, uživanje u malim stvarima. Ovog proleća će nam nedostajati Dževadov vedar duh, dečja duša i nonšalancija. Neće biti ni Mićinih petunija iz Lukara, niti će imati ko da vozi novi traktor – kazao je Duštinac.

Izvor: Blic

Podeli