Categories: Sport

Plakete Preljevićevoj i Biševcu

Dodelama plaketa direktorki Medicinske škole, Šerifi Preljević i Nihadu Biševcu, direktoru Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Novi Pazar, Sportski savez je nastavio obeležavanje jubileja, 20 godina postojanja i rada.

Priznanja su dodeljena ovog puta za izuzetnu saradnju direktorki Mediciniske škole, omasovljenju sporta a u okviru toga izuzetan značaj ima organizovanje školskih liga za učenike, u čemu je značajan doprinos ove obrazovne ustanove, dok je Nihad Biševac, svojim entuzijazmom, a uz pomoć svih relevatnih institucija i građana, zasžužan za izgradnju devet Sportsko-rekreacionih centara, na različitim lokacijama u gradu, kazao je Enver Gusinac, direktor Sportskog saveza. On je naglasio da je rekreativni sport u Novom Pazaru malo zatajio,ali da ga raduje sve veći broj posetilaca na terenima.

 

„ I ovo znači da smo „pogodili“ i ove dve stvari koje promovišu i rade direktorka Medicinske škole i direktor Nacionalne službe za zapoljavanje, filijale Novi Pazar.Sportski savez je nosilac svega toga, a oni sam bili od neprocenjive pomoći“, kazao je Enver Gusinac, dodeljujući priznanja.

 

Zahvalivši na plaketi Sportskom savezu, direktorka Medicinske škole, Šerifa Preljević je napomenula da ova obrazovna ustanova izlazi u susret svim sportskim manifestacijama,čime se populariše rekreativni sport među mladima.

„ Imamo učenike koji imaju izuzetne uspehe u raznim sportskim granama. Neki imaju veoma dobre rezultate što nas posebno raduje i naravno, mi ćemo se i u budućnosti truditi koliko možemo da uvek budemo na istoj strani sa svim onim što organizuje Sportski savez grada Novog Pazara“.

 

Nihad Biševac je animirajući stanovništvo, gradske i Republičke organe uspio da uz njihovu pomoć  u Novom Pazaru na različitim lokacijama izgradi devet sportsko-rekreacionih centara.Pojedine divlje gradske deponije ovaj je entuzijasta uz pomoć svojih prijatelja preko noći pretvarao u terene koji su danas ukras naselja u kojima se nalaze. On je istakao da ovu plaketu deli sa svim sugrađanima koji su na bilo koji način učestvovali u izgradnji ovih objekata.

 

„Krenulo je kao inicijativa,međutim, uzelo je veliku širinu, tako da je ovih godina izgrađeno devet terena, ali napominjem,sve uz pomoć naših sugrađana, koji su na različite načine dali doprinos i izgradnji i proširenju ovih objekata i ulažu velike napore da ih sačuvaju, da budu onakvi kao i kad smo ih i napravili“.

 

Do kraja ove godine, biće izgradjena još četiri Sportsko-rekreaciona centra čime se otvaraju mogućnosti za još masovnije bavljenje rekreativnim sportom. Zbog svega toga Sportski savez Novog Pazara je Biševca nagradio specijalnom plaketom ali i uputio Gradskoj upravi inicijativu da mu se zbog izuzetnog doprinosa razvoju masovnog i rekreativnog sporta, povodom 20. aprila Dana Grada, uruči „Aprilska nagrada“ kao najveće priznanje koje Grad dodeljuje.

 

 

 

(Foto:Senko Župljanin)

 

E.N.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Forum žena SDP Sjenica: ” 2. juna snaga je u nama!”

Forum žena Sandžačke demokratse partije održao je veliki skup u Sjenici. Skupu je, pored članica…

23 mins ago

Jedan od helikoptera iz konvoja iranskog predsjednika Raisija doživio nesreću

Jedan od helikoptera iz konvoja iranskog predsjednika Ebrahima Raisija doživio je nesreću. Državna novinska agencija…

1 hour ago

Do kraja dana toplo, moguća kiša i pljuskovi sa grmljavinom

Do kraja dana u Novom Pazaru toplo, do posle podne sa sunčanim intervalima, posle podne…

4 hours ago

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze povećan na 35.386

Najmanje 35.386 Palestinaca je ubijeno u izraelskoj ofanzivi na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle…

5 hours ago

Usik apsolutni svetski šampion u boksu

Bokser Oleksandr Usik iz Ukrajine je apsolutni svetski šampion u teškoj kategoriji. Usik je savladao…

5 hours ago

Izraelska vojska izvela napad na izbjeglički kamp u Gazi: Ubijeno 20 Palestinaca

Najmanje 20 Palestinaca je ubijeno, a desetine su povrijeđene u napadima izraelske vojske na stambenu…

5 hours ago