Vesti

Gradsko veće donelo više važnih odluka

Gradski većnici usvojili su nacrt odluke o angažovanju eksterne revizije, a u vezi sa završnim računom budžeta grada Novog Pazara, za 2014. godinu.

 

Pred većnicima našla se Odluka o raspisivanju javnog poziva za dodelu na korišćenje zemljišta za postavljanje montažno demontažnih objekata, što je kako je ocenio član Gradskog veća Fevzija Murić, od velikog značaja za Novi Pazar.

„Takođe je bitno usvajanje Odluke o raspisivanju javnog poziva za dodelu na korišćenje zemljišta za postavljanje montažno demontažnih objekata . Nadamo se da će na taj način, oživljavanjem određenih delatnosti neki naši sugrađani steći mogućnost za otvaranje privatnog biznisa i otvaranja određenog broja radnih mesta“, rekao je Murić.

Većnici su imali priliku da čuju informaciju Komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

„Očekujemo od Ministarstva da ovaj godišnji plan prihvati, nakon čega raspisujemo javni poziv koji je preduslov da zemljište bude ustupljeno zainteresovanim stranama na korišćenje“, dodao je Murić.

Gradsko veće je na današnjem zasedanju ispoštovao proceduru o   formalizovanju odluke o pribavljanju zemljišta za Atletski stadion, koja prethodi sklapanju ugovora sa Ministarstvom sporta o daljem korišćenju budućeg objekta.

Kako je najavljeno sutra će biti održana druga sednica Skupštine grada.

Podeli