Vesti

Mladi SDP izabrali rukovodstvo

Forum mladih Sandžačke demokratske partije izabarao je juče na kongresu održanom u Sjenici novo omladinsko rukovodstvo. Za predsednika Foruma mladih izabran je Vahidin Melajac.

Na Kongres mladih Sandžačke demokratske partije koji je odžan u Sjenici došla je omladina iz svih sandžačkih gradova. Organizovan prevoz krenuo je iz Novog Pazara, Tutina, Prijepoja, Priboja.

Kongresu je prisustvovalo 1.200 omladinaca čiji zadatak je bio da izaberu novo rukovdostvo najbrojnije omladinske političke organizacije.

Prepuna sala hotela Bor u Sjenici prema rečima bivšeg predsednika Foruma mladih Sandžačke demokratske partije Džemaludina Paučinca, najbolji je pokazatelj snage koju uživa ta politička partija.

Paučinac koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju predsednika, a ubuduće će biti član političkog saveta zahvalio je mladima na dosadašnjoj saradnji.

Nakon izbora novog rukovodstva, predsedništva, članova izvršnog i nadzornog odbora te političkog saveta koji čine mladi iz svih sandžačkih opština, prisutnima se obratio novoimenovani predsednik Vahidin Melajac rekao je da će Forum mladih bit pokretački motor
Sandžačke demokratske partije.

Predsednik Opštinskog odbora SDP-a Sjenica Muriz Turković rekao je da je privilegija prisustvovati skupu i Kongresu mladih te stranke, te čestitao novoizabranom omladinskom rukovodstvu.

Nakon Kongresa u sjeničkim borićima održan je koncert Dženana Lončarevića.

Senada Kalić

Podeli