Mahmutovi─ç: BNV godinama besplatno koristi zgradu

Gradona─Źelnik Novog Pazara dr Meho Mahmuutovi─ç je rekao da Bo┼ínja─Źko nacionalno ve─çe besplatno koristi zgradu u centru Novog Pazara, a tra┼żi da se iz bud┼żeta grada izdvajaju sredstva za ovo ve─çe.

Odgovaraju─çi na pitanja novinara, Mahmutovi─ç je rekao da u izve┼ítaju dr┼żavnog revizora navedeno da je Esad D┼żud┼żo, sredstva koja je BNV dobijao od dr┼żave, prebacivao na ra─Źun svog Centra za bo┼ínja─Źke studije , koji je proglasio ustanovom od nacionalnog zna─Źaja za Bo┼ínjake, navodno na ime kirije.

Mahmutovi─ç ka┼że da postoji sudska presuda po kojoj bi BNV moralo da zgradu vrati gradu, jer je koristi bez pravnog osnova i bez ikakve nadoknade. Mahmutovi─ç je pozivaju─çi se na izve┼ítaj dr┼żavnog revizora rekao da je D┼żud┼żo, sredstva koja je BNV dobijao od dr┼żave, prebacivao na ra─Źun svog CBS, koji┬á┬á ─Źak proglasio ustanovom od nacionalnog zna─Źaja za Bo┼ínjake.

ÔÇťSve je po─Źelo sa time ┼íto je prethodna vlast na ─Źelu sa Sulejmanom Ugljaninom nezakonito dodelila zgradu u Ulici 28. novembra BNV. Ubrzo nakon toga, D┼żud┼żo koji je tada bio predsednik IO Ve─ça je bukvalno prisvojio tu zgradu i na nju oka─Źio tablu CBS, njegove privatne NVO iz Tutina. Do┼íli smo u posed izve┼ítaja revizora u kojima se navodi da je sredstva koje je Ve─çe dobilo od dr┼żave da plati zakup zgrade, D┼żud┼żo prebacivao sa ra─Źuna BNV na ra─Źun CBS, tj. pla─çao je kiriju svojoj NVO, iako je zgrada vlasni┼ítvo Grada. ─îak je CBS proglasio institucijom od posebnog zna─Źaja za Bo┼ínjake. Kako se BNV stalno ┼żali da Grad ne finansira njihov rad, odlu─Źili smo da ne tra┼żimo njihovo iseljavanje iz tih prostorija jer smatramo da je to ustanova od nacionalnog interesa. Umesto toga, predlo┼żi─çemo im da nam ne pla─çaju kiriju i da na taj na─Źin kompenzujemo sredstva koja bi trebalo da izdvajamo za njihovo finansiranjeÔÇŁ, rekao je Mahmutovi─ç

Podeli