Društvo

GIS – informacije na jednom mestu

Grad Novi Pazar u narednom periodu izradiće Geografski informacioni sistem koji će unaprijediti rad administracije pri pružanju brojnih usluga. Izrada GIS-a ozvaničena je danas potpisivanjem memoranduma gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića sa predstavnicima javnih i državnih preduzeća.

Pomoću ovog sistema, kada za to dođe vrijeme građani će moći putem interneta da pronađu sve neophodne podatke o parcelama, komunalnoj infrastrukturi i svim dješavanjima koja će se ažurirati a za to im je bilo potrebno puno vremena i čekanja u redovima.

Projekat će biti pomognut od strane eksperata, a u potpunosti će zaživjeti naredne godine. Geografski informacioni sistem će, kada se uspostavi doprinijeti efikasnijoj komunikaciji nadležnih službi sa investitorima.

Sva preduzeća, potpisnici današnjeg memoranduma o izradi Geografskog informacionog sistema u periodu izrade GIS-a podržaće ovaj projekat u cilju efikasnijeg rada gradske administracije i obezbjediti sve neophodne podatke.

Potpisnici memoranduma saglasni su da će izradom GIS-a grad Novi Pazar poboljšati pružanje usluga prema građanima i privredi i olakšati rad javnih preduzeća.

 

A. Nićiforović

Podeli