Vesti

Bačevac o zastupljenosti Bošnjaka

Govoreći danas u Skupštini o usvajanju takozvanog “Tamarinog zakona“ kojim treba da poveća bezbednost građana i objekata kada je reč o zaštiti od požara, narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac apelovao je na ministra unutrašnjih poslova da Vatrogasnoj stanici u Novom Pazaru pomogne u opremi i ljudstvu, te da se poveća broj zapošljenih i da se uposli još vatrogasaca Bošnjačke nacionalnosti.

Bačevac je kazao da danas u toj službi od 35 zapošljenih samo su četiri Bošnjaka , te da se to mora imati na umu pri budućem proširenju kapaciteta vatrogasne čete u Novom Pazaru.

Poslanici SDP-a podržali su usvajanje takozvanog ”Tamarinog zakona” koji treba da poveća bezbednost građana i objekata kada je reč o zaštiti od požara i tako spreči da se ponovi stradanje mladih. Poslanik SDP-a, dr Muamer Bačevac je istakao da su dopune ovog zakona nasušne jer obezbeđuju veću sigurnost i bezbednost upravo uspostavljanjem jasnog lanca odgovornosti.

Bačevac je pohvalio profesionalnost vatrogasaca u Novom Pazaru ali je apelovao na ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da im se pomogne u opremi i ljudstvu. Takođe je apelovao da se vatrogasnoj četi u Novom Pazaru poveća broj zapošljenih i da se uposli još vatrogasaca Bošnjacke nacionalnosti. On je naglasio danas da su u ovoj službi od 35 zapošlenih samo 4 Bošnjaka, te da  se  to se mora imati na umu pri budućem proširenju kapaciteta ove vatrogasne čete.

Podeli