Društvo

U saobraćaju bezbedno

Na području PU Novi Pazar , tokom pošle godine, dogodilo se 447 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo 12, a teže povređeno 70 lica. U odnosu na prethodnu, 2013. godinu, svi pokazatelji su niži pa u Odeljenju Saobraćajne policije smatraju da je ostvareno povoljno stanje bezbednosti saobraćaja.

Statistika pokazuje da se iz godine u godinu na području PU Novi Pazar događa manje saobraćajnih nezgoda, smanjuje se broj teže i lakše povređenih, dok je broj poginulih  nizak ali i promenljiv. To je jedini parametar koji je ove godine viši u odnosu na 2013. godinu kada je bilo 7 poginulih.

Glavni uzroci saobraćajnih nezgoda odavno su utvrđeni i uglavnom se ne menjanju. Poslednjih godina zabeležen je izostanak alkohola kao uzročnika saobraćajnih nezgoda.

U Odeljenju saobraćajne policije PU Novi Pazar smatraju da je prošle godine ostvareno povoljno stanje bezbednosti u saobraćaju. Od naplate saobraćajnih prekršaja i rad Pauk službe samo u Novom Pazaru, budžetu grada uplaćeno je preko 20 miliona dinara.

(D.J.)

Podeli