Categories: Sport

Prozivka plavih pred 1500 navijača

Završen je odmor i za fudbalere Novog Pazara. Prilično orni,raspoloženi, željni rada, izabranici Milorada Kosanovića su, nakon uobičajenih sastanaka sa članovima Uprave i stručnog štaba, kročili na teren. A tamo ih je dočekala prava južno-američka atmosfera.

Čak 1500 navijača, priredilo im je frenetičan doček, orila se pesma, uz želju da se nastavi berićetna jesen. Strateg,Milorad Kosanović, kao što je od ranije poznato, odlučio je da nastavi započetu misiju u Novom Pazaru. Iskusni stručnjak,kao i obično čvrsto na zemlji i bez iole euforije, ističe da postoje dve varijante druge faze priprema, koje će biti obavljene u Medulinu.

-Prva je da otputujemo 26. a druga 18.ili 19.januara. Druga varijanta je, obzirom na uslove koje ovde imamo i bolja, ali ukoliko nam bude stvarala neke druge vrste poteškoća, onda ćemo ostati pri tome da ovde ostanemo 10 dana i da 26. odemo za Novigrad.

Govoreći o igračkom kadru, Kosanović napominje da će okosnica tima ostati sigurno nepromenjena.

-Možda jedan deo igrača više neće biti sa nama, to će uprava da uradi sa onima kojima su ugovori istekli odnosno igračima koji nisu imali neku minutažu zapaženiju u prošloj godini. Možda ćemo se s njima rastati,ne zato što nam smetaju i ne trebaju,već zato što je bolje za njih da odu negde gde mogu da igraju.Igrači koji su izneli najveći teret u prošlom prvenstvu nisu sporni i sigurno će ovde ostati svi,sem možda jednog ili dvojice,koji žele da odu u inostranstvo, ukoliko to bude,možda će im se i izaći u susret,ali ja mislim da ćemo ostati u punom sastavu,pa čak i kad je Kecap u pitanju,mislim da je njemu mesto u Novom Pazaru,sve dok ne nađe nešto što je interesantno i ozbiljno.

Kosanović ne očekuje da će veliki broj igrača doći na probu u Novi Pazar,jer nema mnogo slobodnih,a po njegovim rečima, nema mnogo fudbalera koji bi zadovoljili potrebe i kvalitet kluba, pa čak i kada su stranci u piutanju. Oni koji dođu proći će pripreme i samo kroz rad će se proveriti njihovi kvaliteti,rekao je trener Novog Pazara,uz napomenu da je  u planu dovođenje jednog ili dvojice igrača sa ovih prostora, jer je potrebno 20 fudbalera,kako je rekao podići ukupan kvalitet tima na viši nivo.

-Treba nam jedan napadač, treba nam jedan ofanzivni vezni igrač,možda i dvojica,to je ono što nam svakako treba i ukoliko Kecap ostane,onda bi to rešilo mnogo problema, jer u tom delu tima imamo najviše problema,jer ako se neko povredi, onda nastupamo sa timom koji je potpuno drugačiji.

Kosanović je na kraju istakao da je optimista, jer očekuje da Novi Pazar na proleće igra  bolje jesenas, te da će biti dosta radosti i ovog proleća.

Napomenimo da će se tandem „karioka“, Bruno i nova akvizicija,napadač Falkao plavima pridružiti 15.januara, a plavi tabor su za sada jedino napustili štoper Otašević i golman Budaković.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Atletičari Novog Pazara nižu uspehe, pravi izazovi tek predstoje

Sezona u dvorani donela je mladim Pazarcima brojne rekorde i medalje sa domaćih i balkanskih…

15 hours ago

U nedelju, 19. maja preventivni pregledi: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

U nedelju, 19. maja u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od…

16 hours ago

Ugostiteljsko-turistička škola najbolja na konkursu ‘’Evropa i ja’’

Učenici novopazarske Ugostiteljsko-turističke škole osvojili su prvo mesto i novčanu nagradu od 600 evra za…

17 hours ago

Nejla Avdović druga na Državnom prvenstvu iz zdravstvene nege

Učenica srednje Medicinske škole "Dva heroja" Nejla Avdović  osvojila je drugo mesto na nedavnom državnom…

19 hours ago

Dom zdravlja: Povećan broj pacijenata

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata, sa virusnim infekcijama, posebno onih sa…

19 hours ago

Redovno pranje zuba uslov za celokupno zdravlje

Povodom Nedelje zdravlja usta i zuba, koja se organizuje treće nedelje maja poslednjih 20 godina,…

20 hours ago