Politika

Biblioteka bogatija za 600.novih naslova

Najnoviji hitovi svetskih i domaćih autora, predstavljeni na 59.Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, sada su dostupni i novopazarskoj čitalačkoj publici. Knjižni fond Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”, bogatiji je za 600.novih naslova.

”Farma” Roba Smita, ”Preljuba” Paola Koelja, ”Najbolje od mene” Nikolasa Sparksa – samo su neki od naslova kojima je obogaćen knjižni fond Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”.

Od novih naslova sa dečijeg odeljenja bibliotekar Enes Nikšić izdvaja priručnik za male šminkere i modne kreatore ”Glamur”, zatim poznatu igricu sa mobilnih telefona i interneta, pretočenu u interesantnu knjižnu formu ”Angri Birds”, kao i kreativni komplet knjiga, ”Obuci princezu”.

Sredstva od oko 280 hiljada dinara za nabavku 600 novih naslova obezbedila je Gradska uprava Novog Pazara.

Kako najavljuje direktor Narodne biblioteke, Elijas Rebronja, ova kulturna institucija će se i dalje truditi da obezbezbeđuje sva aktuelna izdanja sa posebnim akcentom na obogaćivanje zavičajnog knjižnog fonda. On zahvaljuje Gradskoj upravi koja, kako kaže Rebronja, i u uslovima teške ekonomske krize izlazi u susret i razume potrebe čitalaca i razvoja kulture ovog kraja.

S.Lj.

Podeli