Društvo

Mahmutović: Vidljivi rezultati

Nastavljeno je uređenje oko novootvorenog geronto centra. Asfaltiran je još jedan prilazni put prema tom objektu.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović,  koji je sa saradnicima obišao gradilišta kaže da su rezultati rada predstavnika lokalne vlasti vidljivi, počev od problema vodosnabdevanja.

Uz podršku Vlade Srbije i resornih ministarstava, a u koordinaciji sa lokalnim vlastima u Novom Pazaru, grad je trenutno  veliko gradilište. Delegacija Novog Pazara obišla je nekoliko lokacija. U Gerontološki centar je uloženo preko dva miliona evra.  Prilaz objektu bio je nemoguć, pa je napravljen dogovor da se iz sredstava Vlade, gradskog budžeta I uz pomoć međunarodne zajednice asfaltiraju  prilazni putevi objektu. Gradonačelnik dr Meha Mahmutović kaže da se  radovi  određuju prema zatečenom stanju, a postoje problemi koji su višedecenijski, a neophodni su za bolji život građana.

„Sastanak sa premijerom Vučićem iznedrio je konkretan dogovor. Sve su infrastrukturni projekti neophodni za bolji život građana . Radi se još na dvadeset sedam lokacija, što je za naše, lokalne uslove ali i šire nezamisliv tempo. Rezultati su vidljivi, počev od problema vodosnabdevanja , kvalitetne infrastrukture i tako dalje“, rekao je Mahmutović.

Podsećamo, gerento centar otvoren je pre nekoliko dana, primljeni su prvi korisnici.Smeštajni kapacitet ovog objekta, koji je opremljen  po najsavremenjim standardima, je 80 mesta.

Pripremni radovi za postavljenje asfalta odvijaju se i u Ulici Save Kovačevića. Planirano je da se sredi još jedan krak ove ulice, kako bi građani imali kvalitetnije uslove za život

U ovoj ulici asfaltirano je nekoliko krakova.  Meštani kažu da su ovi radovi od velikog značaja za njih, jer će na ovaj način imati kvalitetnije uslove za život.

Cilj je da se građanima obezbede urbana naselja u svim mesnim zajednicima. Da se na mestima gde je to moguće ozelene površine i izgrade igrališta za decu, kaže pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović prilikom obilaska gradilišta u Novom Pazaru.

„Sve ovo je plod sjajne saradnje sa Republikom, ali i savetima mesnih zajednica. Nećemo stati na asfaltiranju, jer nam je želja da javne površine sredimo u potpunosti i prilagodimo potrebama meštana. Stvaramo urbana naselja sa igralištima za decu i svime ostalim što je građanima potrebno”, kaže Hasanović.

Podsećamo, radi se u ulicama oko gerento centra.  Radovi na asfaltiranju se odvijaju i u Belim vodama I u Varevu , gde se sređuju putevi do džamija u tim naseljima. Sređen je krak Ulice Meše Selimovića, nastavljeni su radovi u naselju Svojbor, mehanizacija AD Novi Pazar put nalazi se i u ulicama Stanice Spasojević, Hadžet, Biserovačka ,a biće postavljena I ograda oko groblja u Kolubarskoj ulici.

Podeli