Sport

„Zebre“ odolele u Novom Pazaru

Borba bez daha u susretu Novog Pazara i Borca, duel koji je u potpunosti opravdao epitet jednog od derbija 12. kola i podela plena-2:2.

Da će tako biti, pokazalo je furiozno prvo poluvreme starih znanaca kraj Jošanice. „Zebre“ su u uvodu iznenadile domaćina i za samo 12 minuta postigli dva gola. Najpre je u šestom minutu, slobodan udarac izveo Božić, Stojanović se na malom prostoru oslobodio čuvara i pogodio bliži ugao Zečevića, Šest minuta kasnije,isti tandem na sceni. Božić je poslao dubinsku loptu, odbrana Novog Pazara loše postavila ofsajd-zamku, što je Stojanović znao da kazni i duplira prednost Borca. To kao da je bio signal da se Kosanovićeva četa probudi i počne da igra. Dominirao je domaćin u polju, a u 19. minutu-sporna situacija.

Jevtović je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila u ruku jednog od gostujućih fudbalera, međutim Jovanović je,na zaprepaštenje, pokazao da se se igra nastavi, uz žućne proteste iz tabora domaćina,koji je pleo mrežu oko gola protivnika iz momenta u momenat.Udarac Kecapa u 20. minutu sa distance, završio je tik iznad prečke Petrića,a pokušaj najboljeg strelca Pazaraca osam minuta potom, pored stative.

Pet minuta pre odlaska na odmor, nadu je plavima, koji su dominirali, vratio korpulentni Tintor. Najbolje se snašao u petercu Čačana, posle kornera Jevtovića sa leve strane, lopta je nakon „rikošeta“ završila iza gol-linije, na oduševljenje preko 7000 gledalaca. Nije se radost ni stišala dovoljno,a sudija Jovanović je, zbog ubacivanja pirotehnike, bio prinuđen da prekine susret na tri minuta,da bi nakon toga,aktere poslao na zasluženi odmor.

U nastavku susreta, Čačani obaraju ritam, u želji da „uspavaju“ rivala,sačuvaju prednost i priprete iz munjevitih kontri. Ipak, uzdahe sa tribina, izazvao je Hadžibulić, kada je iz prve tukao sa ivice kaznenog prostora i pogodio stativu, a erupciju oduševljenja doneo je pristalicama Novog Pazara, Kecap. Igrao se 66. minut, najbolji strelac plavih je prihvatio loptu okružen protivničkim igračima. Usledila su dva „lažnjaka“, pa zatim remek-delo. Milimetarski precizan udarac u desni donji ugao, za ispostaviće se,konačnih 2:2.

Do kraja utakmice, beležimo majstorije Brazilca Matoša po levom boku, pokušaj Pavlovića u 80, koji je Petrić lako  odbranio. Istakao se čuvar mreže „zebri“ i tri minuta pre isteka regularnog toka. Matoš je raspalio kao iz katapulta,sa 25 metara,ciljao rogalj, a Petrić zaplivao kroz vazduh i tu loptu,koju su svi već videli iza njegovih leđa, vrhovima prstiju izbio u korner. Bilo je to poslednje uzbuđenje u sadržajnoj, bogatoj i borbenoj utakmici, u kojoj su i jedni i drugi želeli ceo plen, a morali su da se zadovolje sa po bodom. Najslabiji akter na terenu bio je sudija Srđan Jovanović iz Beograda, koji je često izazivao gnev domaćina pojedinim odlukama, naročito onom u već opisanom 19. minutu, kada je, čini se, mogao mirne duše da pokaže na „kreč“.

IZJAVE

MILORAD KOSANOVIĆ (NOVI PAZAR)

-Počelo je loše, da ne može gore. Brzo smo primili dva gola, a onda je jako teško igrati. Moji momci su pokazali da  imaju dovoljno karaktera, nisu se predali, ali potrošili smo mnogo snage sustižući prednost rivala. Možda smo mogli i do pobede, falio je u tim momentina zadnji pas, ali Borac danas nije zaslužio da izgubi.

Osvojili smo 10 bodova u zadnje četiri utakmice, pa možemo biti zadovoljni. Dobro stojimo pred pauzu u prvenstvu. Zadovoljan sam učinkom Kecapa, koji sjajno trenira, igra i postiže golove, naglasio je Kosanović

BOGIĆ BOGIĆEVIĆ (BORAC)

-Sjajno smo otvorili utakmicu, imali veliku šansu na 2:0 koju je propustio Alen Mašović. Kad je domaćin smanjio, želeli smo da sačuvamo prednost, ali nismo uspeli. Ipak, možemo biti prezadovoljni bodom.

Elvir Nailović

STATISTIKA

Novi Pazar – Borac Čačak 2:2 (1:2)

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelci: 0:1- Stojanović u 6, 0:2- Stojanović u 12, 1:2- Tintor u 40, 2:2- Kecap u 65. minutu. Gledalaca: 7000. Sudija: Srđan Jovanović (Beograd) 5. Pomoćnici: Mihajlović, Stanojević (Beograd). Žuti kartoni: Vuković, Udovičić, Pavlović (Novi Pazar), Đoković, Cohene, Radunović, Jovančić, Božić (Borac Čačak)

NOVI PAZAR: Zečević 6,5, Stevanović 6,5 (81. Živković-), Mijić 6,5 (77. Radivojević-), Kecap 7,5, Matoš 7,5, Rusmir 6 (55. Hadžibulić 7), Vuković 6, Marko Jevtović 7, Udovičić 6,5, Pavlović 6, Tintor 7

BORAC: Petrić 7, Radunović 6,5, Obradović 6, Cohene 6, Stojanović 7,5, Milan Jevtović 6 (78. Đerić), Mašović 7 (65. Mutavdžić 5), Božić 7, Milojević 6,5, Đoković 6,5 (35. Miletić 6), Jovančić 6,5.

Igrač utakmice: Slaviša Stojanović (Borac).

Podeli