Vesti

Prvi preliminarni rezultati

Prema prvim preliminarnim rezultatima Centra za slobodne izbore i demokratiju CESID lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” na izborima u Sandžaku osvojila je 44,5 %, dok je lista “Za bošnjačko jedinstvo” osvojila 55 %.  U Sandžaku glasalo 37% Bošnjaka.

Novi Pazar lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” 52 % glasova, lista “Za bošnjačko jedinstvo Sulejman Ugljanin” 47,52 % glasova. U Novom Pazaru na izbore je izašao 31 % glasača.

Zamenik predsednika Republičke izborne komisije (RIK) Ivan Šebek je rekao da se na dva biračka mesta u Tutinu dogodila ista situacija, a to je da su članovi biračkog odbora pocepali birački spisak zbog čega je i glasanje prekinuto.

“U toj opštini će izbori biti ponovljeni, najverovatnije sledeće nedelje”, rekao je Šebek za Radio-televiziju Srbije (RTS).

U Sjenici lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” 41,5 % , lista “Za bošnjačko jedinstvo Sulejman Ugljanin” 59,5 %. U Sjenici izlaznost 50 %.

U Novoj Varoši lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” 67,5 %, a lista “Za bošnjačko jedinstvo Sulejman Ugljanin” 31, 8 % glasova. U Novoj Varoši 52,4 % birača izašlo na izbore.

U Prijepolju lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” 61,6 %, a lista koju predvodi Ugljanin 37,4 %.

U Priboju je “Lista za bošnjačko jedinstvo Sulejman Ugljanin” dobila 56,5 % glasova dok je lista “Za Bošnjake Sandžak i muftiju” u toj opštini osvojila 41 % glasova.

Izvor: CeSID

Aleksandar Nićiforović
Sajma Dražanin

Podeli