Categories: Vesti

Bosanski investitor zainteresovan za FAP Livnicu

Opštinu Prijepolje i FAP Livnicu sa nadgradnjom posetili su predstavnici komapanije Prevent grupacije iz Bosne i Hercegovine, zainteresovani za kupovinu ovog nekadašnjeg industrijskog giganta.

Pored predstavnika lokalne samouprave sastanku je prisustvovao i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić, koji je tom prilikom istakao da se radi o ozbiljnim investitorima, koji planiraju ulaganje od 11 miliona evra i zapošljavanje 500 radnika.

Nakon radnog sastanka predstavnici bosanske kompanije Prevent i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, posetili su prostorije FAP Livnice sa nadgradnjom i još jednom se upoznali sa potencijalima i kapacitetima ove, nekada vrlo uspešnje firme. Tom prilikom, član uprave Prevent-a BiH Ćazim Hamzić najavio je ozbiljsnost u nameri da investira u ovu firmu.

„Prevent je inače globalna kompanija, koja je prisutna na svim tržištima i trenutno radi na četiri kontinenta kroz svojih 48 preduzeća“-kazao je Hamzić.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je da se nada da će do kraja januara 2015. godini biti ispoštovani svi zakonski i proceduralni rokovi i da će već u februaru mesecu započeti proizvodnja.

„Radi se o ozbiljnim investitorima, koji planiraju ulaganje od 11 miliona evra i zapošljavanje 500 radnika“-dodao je Ljajić.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, rekao je da dolazak jednog ovako velikog investitora znači mnogo za ovu sandžačku opštinu i njen dalji razvoj.
Zbog ne izmirenih obaveza za električnu energiju, FAP Livnici sa nadgradnjom isključena je struja i već 15 dana radnici su bez posla. Direktor, kao i radnici očekuju da će uspešnom privatizacijom, proizvodnja uskoro početi.

Kako najavljuju iz kompanije Prevent 95 % ukupne proizvodnje, biće namenjeno izvozu.

Belida Šehović

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

6 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

12 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

12 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

12 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

12 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

13 hours ago