Vesti

Ambasador SAD Majkl Kirbi o uniformama u Novom Pazaru

Na novinarsko pitanje kako gleda na defile zelenih uniformi u Novom Pazaru Ambasador SAD Majkl Kirbi rekao je da je to loše podsećanje, te da ’’neslužbene uniforme koje smo videli u Novom Pazaru podsećaju na neke ne tako dobre događaje iz istorije Evrope, dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka.

Novi Pazar ima potencijal da bude ekonomski dinamičan deo Srbije. Nadam se da tenzije neće rasti. Srbija ima jedan od najviših standarda iz oblasti zaštite prava manjina, u smislu da mogu da uče na svom jeziku’’ rekao je ambasador SAD Majkl Kirbi govoreći o defileu zelenih uniformi u Novom Pazaru. Podsetimo, ambasador SAD-a Majk Kirbi u Novom Pazaru boravio je u više navrata, a poslednji put u julu ove godine kada je razgovarao sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehoma Mahmutovićem I tom prilikom rekao da mu je kao predstavniku američke vlade veoma važno da se informiše o tome šta se dešava u regionu i na koji način može da pomogne.

On je I tada za Novi Pazar i ovaj deo zemlje rekao da je ovo vrlo dinamičan region u Srbiji, jedan od onih gde raste broj stanovništva te da je za njegovu Vladu i za ljude sa kojima sarađuje, vrlo je važno da pomognu mladim ljudima da ostanu u Novom Pazaru  i da nađu posao.

Podeli