Društvo

Traže pomoć od Veljovića

Predstavnici akcionarskih društava ‘’Lipa’’ i ‘’Uniprom’’, Ćerim Šemsović i Basri Pljakić, zatražili su danas u Beogradu od direktora  policije, Milorada Veljovića, da policija u Novom Pazarau omogući izvršenje pravosnažnih sudskih preusuda i spreči nasilna zauzimanja imovine ovih preduzeća.

Kako su rekli posle današnjeg sastanka, direktor policije im je obećao da će se policija više angažovati na sprovođenju sudskih odluka. Ako to izostane, predstavnici ova dva akcionarska društva kažu da će i radnici svim snagama nastojati da spreče dalju uzurpaciju objekata.

U saopštenju za javnost Akcionarskog društva ‘’Uniprom’’, stoji da se imovina AD ‘’Uniprom’’ još jednom našla na udaru predstavnika Islamske zajednice u Srbiji, koji, kako stoji u saopstenju, ponovo nasilnim putem , bez ikakvih argumenata pokušavaju da otmu tudju imovinu  i tako, zaklanjajući se iza institucije Islamkske zajednice,a zloupotrebljavajuci verska osećanja građana, pokusavaju da otmu tuđu imovinu koja se koristi u sasvim druge svrhe, što je, kako se kaže u saopštenju AD Uniprom-a, već viđeno na primeru takođe uzurpirane robne kuce Uniprom.

U saopštenju AD Uniproma naglašava se da se ovoga puta pokušava uzurpirati objekat u ulici Generala Živkocića, iako za ovaj objekat, kako stoji u saopštenju, postoji kompletna vlasnička dokumentacija na osnovu koje je uknjižen na AD Uniprom – zaključeno je u saopštenju.

Ovo je bio još jedan povod da predstavnici ovog i  Akcionarskog drustva ‘’Lipa’’ razgovaraju danas u Beogradu sa direktorom policije, Miloradom Veljovićem,  od koga su zatražili da policija u Novom Pazaru omogući izvršenje pravosnažnih sudskih preusuda i spreči nasilna zauzimanja imovine ovih preduzeća.

‘’Ti objekti koji su uzurpirani, nisu privedeni nameni kao verski objekti, to su kafići, restorani, neke nastrešnice’’, izjavio je u Beogradu, nakon sastanka sa Veljovićem, predstavnik AD ‘’Lipa’’, Ćerim Šemsović. ‘’Jasno sam rekao – kazao je Šemsović – i Terziću u Novom Pazaru, a i dans Veljoviću, da sam ja i  radnici akcionari, spremni da uđemo u te objekte; jednostavno da odgovorimo na silu silom.’’ Šemsović je takođe dodao da će nakon meseca Ramazana, kako je kazao, ‘’gledati da ostvarimo svoja prava.’’

Basri Pljakić, ispred AD Uniproma istakao je da su radnici nezadovoljni, te da su zbog toga sami hteli da reše problem uzurpacije. ‘’Mi smo rekli – kazao je Pljakić – da treba iscrpeti sve zakonske instance koje postoje da bi se problem rešio. On je podsetio da se, kako je istakao, duže od pet godina pravosnažne sudske presude ne izvršavaju, i da su zbog toga došli do da traže pomoć od direktora policije, Milorada Veljovića.

S.Lj.

Podeli