Sport

Pribojski ring u fokusu

Konačno će i ljubitelji boksa na obalama Lima, moći da uživaju u profesionalnom spektaklu u boksu.

U subotu će u tamošnjoj Hali sportova, prštati na sve strane, jer će gledaoci moći da vide nekoliko zaista odličnih mečeva. U onom glavnom, Boban Filipović će pokušati da se domogne titule prvaka Evrope u WBF verziji, a zapažene „role“, imaće i dvojica Novopazaraca. Haris Čolaković će imati jedinstvenu priliku da se opet vrati na stazu uspeha, odnosno, jurišaće na šampionski pojas profesionalnog prvaka Balkana. On je „brusio“ formu pod nadzorom trenera Izeta Lukača i kako saznajemo, potpuno spreman iščekuje najvažniji duel u karijeri.

Ništa manje pažnje ne zavređuje ni Semir Bajrović. Aktuelni vlasnik internacionalnog trona u srednjoj kategoriji (WBF), posle svojevrsne „odiseje“ u Nemačkoj, srećan je što će boksovati pred sandžačkom publikom.

„Imao sam svojevrstan dvomeč sa Aleksandrom Kuvačem.U prvom sam platio danak neopreznosti i iako za 10 klasa bolji od njega, izgubio sam prekidom, a presudio je jedan udarac. Nisam tek tako želeo da se pomirim sa tim neuspehom,vrlo brzo je upriličen revanš, pa sam ga već u drugoj rundi, poslao u „carstvo snova“. Želja mi je da se dokažem i pred probirljivom publikom u Priboju, ne biram rivale, niti sam to nikada činio, nadam se da ćemo ja i Haris osvetlati obraz novopazarskom boksu u ostvariti pobede u subotu. Naravno, navijaću svim srcem za Čolakovića i nadam se da će postati šampion Balkana“, kaže Bajrović i otkriva još jedan zanimljiv detalj.

„ Tokom boravka u Nemačkoj, celo vreme sam imao podršku Redža Dedeića, kome želim da se zahvalim na svemu što je uradio za mene. Reč je o sjajnom čoveku i pravom menadžeru, tako da ne bi bilo čudo ukoliko i ozvaničimo saradnju potpisivanjem ugovora između mene i njegovog renomiranog kampa Kety Boxpromotion. Smatram da bi mi to bila velika „odskočna daska“ u daljoj karijeri“, otkriva Bajrović.

Na kraju dodajmo da subotnji mečevi u Priboju, počinju u 18 časova.

E.N.

Podeli