Društvo

BRAVO, PAZARCI: Celi grad na nogama, prikupljeni milioni pomoći!

Punog srca i duše, Novopazarci su se ovih dana masovno odazvali na poziv Vlade Srbije i premijera Vučića za pomoć poplavljenim područjima.

NOVI PAZAR – Za primer.

Punog srca i duše, Novopazarci su se ovih dana masovno odazvali na poziv Vlade Srbije i premijera Vučića za pomoć poplavljenim područjima. Grad je danima bukvalno na nogama, ljudi u redovima čekaju da predaju pomoć, a grupa Novopazaraca bila je u Šapcu gde su pomogli u pravljenju odbrambenih nasipa.

Ukratko, firma Senko komerc poklonilla je odeću i obuću, 130 džambo vreća, Konto bene šleper vode, a danas šalju 20.000 komada veša, radnici sa robne pijace sakupili su novu robu vrednu oko 4.000.000 dinara, DOO Kombo dao je 2.414 pari čarapa, udruženje tekstilaca Asteks robu vrednu 13 miliona dinara, mesari pripremaju pomoć vrednu pola miliona dinara, Samald komerc je dao šleper vode za piće, Beks brza pošta je ustupila vozila za prevoz robe, proizvodjači nameštaja spremni su da pošalju više stotina komada kauča i drugog nameštaja…

Brojni Novopazarci dali su novčanu i drugu pomoć. Tekstilna preduzeća iz Novog Pazara donirala su do sada robu vrednu više od 9.000.000 dinara.

Pomoć se sakuplja i u osnovnim, srednjim školama… Slično je i u okolnim gradovima, u Sjenici, Tutinu…

(Z. Šaponjić)

 

Podeli