Društvo

Počelo uklanjanje tezgi

Posle nekoliko dana opiranja nalogu komunalnih inspektora, prodavci koji su robu prodavali na ulici u centru grada, od Gradske uprave prema  Zelenoj pijaci, počeli su sami da uklanjaju tezge.

Neki od njih bi  sada prihvatili da tezge postave kod trafostanice  što im je  prvobitno nudjeno , ali iz Uprave pijace kažu da je Robna pijaca jedino  prihvatljivo rešenje.

Nekoliko dana  nelegalni trgovci su odbijali da postupe po nalogu Komunalne inspekcije i uklone tezge sa ulice . Verovali su da će biti istrajniji od nadležnih organa. Medjutim, kako je vreme prolazilo, a oni nisu iznosili robu na prodaju, shvatili su da im se inat ne isplati, pa su danas sami počeli da uklanjaju tezge.

“Ulični prodavci počeli su da uklanjaju tezge sami. Konačno su shvatili da je odluka gradske uprave o uklanjanju tezgi ozbiljna. Na sreću bez ikakvih incidenata realizacija uklanjanje tezgi sa dela grada kod Zelene pijace je pri kraju”, kaže komunalni inspektor Muzafer Bogućanin.

Prvobitno su nadležni predlagali da se ovi nelegalni trgovci smeste na slobodnom prostoru kod trafostanice u blizini zelene pijace, ali su oni to odbijali, a danas  bi neki od njih to prihvatili.

U JKP Gradska čistoća, u čijem sastavu su pijace smatraju da je jedino ispravno rešenje  da svi  trgovci budu na jednom mestu – na robnoj pijaci

“Oni su tu lokaciju odbijali, jer je dalekovod u blizini, a i zbog magistralnog puta. Mi nećemo da prihvatimo tu odgovornost da se nekome sutra nešto loše dogodi. Imamo instrukcije i iz Elektrorasa, gde nam stručnjaci ukazuju na tu problematiku oko dalekovoda I zračenja. Lokacija na Robnoj pijaci je jedina, koju možemo da ponudimo”, rekao je direktor sektora “Pijac” Senad Belovođanin.

“Na Robnoj pijaci svi prodavci će moći da rade  svakog dana, svi će biti na jednom mestu i u ravnopravnom položaju- neće jedni drugima biti nelojalna konkurencija”, ističu nadležni.

Podeli