Politika

Otvorena izložba ”Format mali”

U muzeju Ras otvorena je sinoć, peti put u Novom Pazaru, Međunarodna putujuća izložba ”Format mali”.

Novopazarski kulturni poslenici, posebno ljubitelji likovne umetnosti koji do 21.maja posete ovu izložbu u galeriji Muzeja, imaće priliku da pogledaju tematski vrlo raznovrsne i zanimljive radove 53 autora.

Bez tematskih ograničenja, koristeći razlčite slikarske tehnike, umetnici iz Srbije ali i Slovenije, Hrvatske, pa čak i Sevrene Irske, izrazili su svoje vlastite inspiracije. Jedino ograničavajuće u njihovom umetničkom iskazu je – Format mali.

”Izložba je uglavnom dobro posećena, pre svega iz razloga što ovde, pored toga što publika ima priliku da vidi jednu raznovrsnost umetnika, kako u pogledu tehnika i tema, tako im se pruža i mogućnost da glasaju za dela koja im se najviše dopadaju”, rekla je, istoričarka umetnosti, kustos Muzeja, Svetlana Čeković.

Svaki posetilac može da glasa za jedan do tri izložena rada, koji na njega ostavljaju najjači utisak, upisujući u Knjigu utisaka redni broj dela koje mu se najviše dopada. Na kraju, nakon obilaska svih 14 planiranih gradova, u Beogradu se sumiraju rezultati i proglašava pobednik koji, pored diplome i plakete, dobija mogućnost za samostalnu izložbu u Art centru krajem godine.

Pozivajući i novopazarske umetnike da prijave svoje radove za ovu izložbu Čeković je rekla: ”To je dobra prilika da se napravi presek i novopazarske umetničke scene, koji bi bio prikazan likovnoj publici u različitim gradovima Srbije.”

S.Lj.

Podeli