Uklanjanje tezgi najavljeno i sutra

Oko 60 prodavaca okupilo se danas na mestima gde su ranije izlagali robu van pijace, kako bi sprečili izvršitelje da uklone nelegalne tezge.

Akcija borbe protiv ulične prodaje za danas je obustvaljena, ali se nastavak očekuje već sutra.

Prema rečima nadležnih, vanpijačna prodaja veliki je problem koji traje godinama i koji narušava izgled Novog Pazara, pogotovo pijačnim danima, kada ulični prodavci u centru grada izlože svoje proizvode.

Nadležne gradske institucije pokrenule su borbu protiv ulične prodaje, ali ovaj put  na inicijativu zakupaca svih pijaca sa teritorije Novog Pazara i žalbi na postojanje vanpijačne nelegalne prodaje. Predstavnici ovih institucija kažu da je to zakonska obaveza kako bi se sprečila siva ekonomija i nelojalna konkurencija, ali i da bi grad bio lepši i čistiji. Kako je i ranije najavljeno, za korisnike socijalne pomoći JKP “Gradska čistoća” će umanjiti cenu zakupa tezge.

Prodavci, koji su se danas okupili  kazali su da su svesni da na pijaci nelegalno prodaju robu, ali da od predstavnika nadležnih institucija očekuju da im, kako kažu, još malo progledaju kroz prste.

Prema rečima nadležnih iz Odeljenja za inspekcijske poslove akcija uklanjanja nelegalnih tezgi  biće nastavljena sutra. Kako je za Regionalnu televiziju rekao direktor Gradske čistoće Hivzo Škrijelj slobodnih mesta na novopazarskim pijacama ima dovoljno, ali  je cilj da se svi uključe u legalne tokove prodaje.

Podeli