Vesti

Sekretar Ambasade Francuske u Gradskoj upravi

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović primio je danas sa saradnicima prvog sekretara Ambasade Republike Francuske u Beogradu, Patrika Robera, sa kojim je razgovarao o rezultatima nedavno održanih parlamentarnih izbora i formiranju nove Vlade Republike Srbije.

U razgovoru sa francuskim diplomatom akcenat je stavljen na rezultate nedavno održanih parlamentarnih izbora i formiranju nove Vlade Republike Srbije.

Razmenjena su mišljenja vezana za aktuelnu političku i ekonomsku situaciju u Novom Pazaru i regionu. Osvrćući se na aktuelne ekonomske izazove sa kojima se suočavamo, francuski diplomata je posebno ukazao na značaj naših velikih kapaciteta, naglasivši, izmedju ostalog, važnu  ulogu  pretpristupnih fondova Evropske unije koji su namenjeni i regionalnom razvoju.  U tom smislu, on je ponovio francusku podršku Srbiji na putu evropskih integracija, izrazivši uverenost da i pored svih aktuelnih teškoća Srbiju i naš region očekuje period privrednog oporavka.

Gradonačelnik Mahmutović je gostu zahvalio na poseti, izazivši očekivanje da će uspešna saradnja Novog Pazara i Ambasade Republike Francuske u Srbiji nastavljati da se odvija i ubuduće.

Podeli