Vesti

SDP podržava obnovu hamama

“Sandžačka demokratska partija podržava svaku inicijativu za obnovu hamama hadži Hurem u Novopazarskoj Banji, pa čak I inicijativu Islamske zajednice u Srbiji”, rekao je član Gradskog odbora te partije Nihad Lukač.

On je na konferenciji za novinare podsetio da je politika Muamera Zukorlića dovela taj objekat u stanje u kakvom se trenutno nalazi.

“Žalosno je to što Muamer Zukorlić pre tri godine imao podršku svojih ljudi, koji su prevareni, a sve pod izgovorom zaštite hamama. Podsetićemo na još jedan u nizu pokušaja prevare svojih ljudi, kao i svih građana na slučaj Ismeta Ramovića, kada je on predstavljen kao heroj, a svi smo videli da je on jedan običan kriminalac, prevarant i kidnaper. SDP je  ozbiljna partija, mi  nećemo koristiti kriminalce za obračun sa političkim oponentima, već ćemo se služiti istinom kao i do sada. Pozivam sve građane da ne veruju navedenim i sličnim optužbama na račun naše partije od strane Muamera Zukorlića. Mi želimo da preduzmemo adekvatne korake u zaštiti interesa građana I vladavine prava, da jednom za svagda stanemo na put obmanama našeg naroda”, rekao je Lukač.

Lukač je podsetio da u Službi za katastar nepokretnosti stoji da se parcela na kojoj se nalazi ova zgrada vodi kao gradsko zemljište

Podsećamo, pre par dana  nekoliko nevladinih organizacija u Novom Pazaru počelo je da prikuplja potpise da se  reši status Novopazarske  banje ,  kako bi se sprečilo dalje propadanje tog kulturnog dobra.  Pokretač  peticije  da se reši status Banje i ona “vrati gradjanima” Fahrudin Kladničanin kaže da je  već oko 1.500 Novopazaraca  svojim potpisom  potvrdilo da se sa inicijativom slaže.

Ubrzo zatim  Mešihat Islamske zajednice u Srbiji na čijem čelu je sada  Mevlud Dudić, saopštava da je formirana Vakufska direkcija, a u okviru nje i odbor  čiji zadatak je obnova Stare novopazarske banje i Isabegovog hamama u Novom Pazaru.

Kako se navodi u saopštenju Mešihat će uputiti  poziv Gradskoj upravi Novi Pazar, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i Ministarstvu kulture Republike Srbije, te Ministarstvu kulture i Razvojnoj agenciji TIKA Republike Turske da imenuju po jednog predstavnika , koji će te institucije zastupati u tom odboru.

S. Dražanin

Podeli