Društvo

Program Dana grada rezervisan za mlade

”Na ovogodišnjoj manifestaciji kojom se obilježava Dan grada, Novi Pazar će predstaviti svoju mladost”, rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

On je na sastanku sa direktorima osnovnih i srednjih škola, učesnicima i članovima žirija Festivala stvaralaštva mladih dogovorio da novopazarska omladina ima kreativnosti i umjetničkog potencijlala da pude okosnica velike i značajne manifestacije kao što je proslava Dana grada.

Ove godine u centru pažnje neće biti estradne ličnosti, kada je u pitanju klturno-zabavni program u obilježavanju najznačajnije gradske manifestacije, već će, prema najavama, to biti krativni mladi ljudi koji Novi Pazar predstavljaju u najbolje svjetlu. Već petnaest dana traju pregovori oko programa i nastupa mladih za 20. april, kad grad slavi svoj 553. rođendan. Sastanak sa predstavnicima novopazasrskih škola, predstavnika kulturnih institucija i organizacija ima za cilj odabere najbolje od najboljih i svih svera zabave i kulture.

Direktori su se odazvali pozivu Kulturnog centra, kao i na Festivalu stvralaštva ponudiće najtalentovanije i najkreativinje učenike. Jedna od njih je O.Š. Bratstvo  čiji je program i na festivalu bio veoma zapažen.Članovi žirija kažu da su ove godine učesnici Festivala pokazali zrelost i posebnu kreativnost te da će svojim kulturnim umećem sigurno opravdati svoje mjesto na velikoj sceni na Dan grada.

Na velikoj manifestaciji nastupiće i članovi Plesnog centra. Njihovi koreografi obećavaju spektakl.Prema ocjenamama organizatora Mladi i njihov angažman u proslavi Dana grada je jedan od najbolji poklona gradu za njegov 553 rođendan.

(A.Š.)

Podeli