Vesti

Hašimbegović: Poljoprivreda je budućnost ovog kraja

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašibegović i član Opštinskog veća Esad Hodžić posetili su prijepoljsko naselje Klik.

Tom prilikom Hašimbegović je istakao da je poljoprivreda budućnost ovog kraja i da se moraju podržati poljoprivrednici iz ovog prigradskog naselja.

Dosadašnjim planom rada mesnih zajednica i lokalne samouprave poljoprivrednici koji žive u prijepoljskom naselju Klik, zbog toga što se njihovo naselje ne smatra seoskim područjem, ne mogu konkurisati za određene subvencije iz oblasti poljoprivrede, koje dodeljuje lokalna samuprava. Iako poljoprivrednici naselja Klik ne poseduju velike poljoprivredne površine, svakako bi im dobro došla pomoć lokalne samouprave, kao i pravo da i onu konkurišu za određena podsticajna sredstava.

“Svakako bi nam značilo da se  u narednom period i nama omogući pravo da konkurišemo za određene subvencije kod lokalne samouprave”-kazao je za Regionalnu televiziju poljoprivrednik Sehadin Šantić.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović je u poseti Kliku istakao da se dosadašnje pravilo lokalne samuprave mora promeniti i da se svim građanima ove sandžačke opštine koji se bave poljoprivredom moraju omogućiti uslovi da pristupe lokalnim fondovima.

“Poljoprivreda je u kompletnom smislu jedna budućnost ovog kraja i moramo je podržavati”-dodao je Hašimbegović.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović i član Opštinskog veća Esad Hodžić obišli su i radove u ulici Rajka Divca.

Belida Šehović

Podeli