Vesti

Matićeva na sastanku sa omladinom SDP-a

„Novi Pazar je poznat kao najmlađi grad u Srbiji i u tom smislu ovaj grad ima veliki potencijal za razvoj“, rekla je potredsednica SDP-a Tatjana Matić na sastanku sa mladima te stranke u Novom Pazaru.

“U prostorijama stranke SDP u Novom Pazaru imali smo priliku da  sa mladima ove stranke pričamo o njihovim prioritetima, ciljevima i zadacima u ovom gradu, kao i o tome kako oni vide svoju budućnost, svoj život ovde i na koji način ga mogu unaprediti. Govorili smo i o multikulturalnoj i multinacionalnoj sredini u kojoj oni žive, a i o prednostima ove sredine i na koji način je to jedan od osnovnih kompetencija za život u savremenom društvu, kako to danas u Evrospkoj uniji već jeste”, kazala je Matićeva.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnosti saradnje između mladih iz Novog Pazara i Beograda, o razmeni iskustva i informacija iz oblasti obrazovanja i interaktivnih tehnologija.

“Novi Pazar je poznat kao najmlađi grad u Srbiji i u tom smislu ovaj grad ima potencijal za razvoj. Ogromne mogućnosti postoje u oblasti telekomunikacija  i velika je zainteresovanost mladih za tu oblast. Dogovorili smo nekoliko projektnih ideja, koje ćemo zajedno ostvariti. Pozvali smo naše prijatelje iz Novog Pazara da nam se pridruže u Beogradu, kao i da obiđemo i nekoliko velikih operatera i institucija, koje se bave telekomunikacijama. Mladi ovde pokazuju veliko razumevanje i obrazovanje, što dokazuje da imaju veliki potencijal za razvoj. Mi smo tu kao resorno ministarstvo da te sve njihove prednosti dođu do izražaja”, rekla je Matićeva.

Podeli