Kultura

Konkurs za nagradu “Aladin Lukač”

Kulturni centar Novi Pazar raspisao je konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač“.

Nagrada se dodeljuje za objavljenu knjigu poezije stvaralaca koji nisu stariji od 28 godina, a koji su knjigu izdali u prošloj godini. Konkurs traje do  20. aprila.

Na konkurs se mogu javiti stvaraoci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja.  Žiri će odluku o nagradi doneti krajem aprila, a u maju će biti održano i književno veče kada će se nagrada i dodeliti pobedniku.

“Pozivam sve one koji pišu, a koji su izdali knjigu u 2013. godini da se prijave na konkurs. Pravo da učestvuju imaju svi oni koji pišu jezikom naroda sa ovih prostora i koji nisu stariji od 28 godina”, kazala je Hasna Ziljkić koordinatorka programa za mlade u Kulturnom centru.

Književnu nagradu Aladin Lukač ustanovili su Kulturni centar Novi Pazar i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na lirsko traganje za smislom tragično preminulog mladog pesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime.

Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.

A. Nićiforović

Podeli