Politika

SDP: Novo rukovodstvo

Veliki broj članova i simpatizera Sandžačke demokratske partije prisustvovao je predstavljanju novoizabranih članova Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije koji je u subotu održan u prepunoj Sali koncertne dvorane Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Svečanoj skupštini prisustvovali su i potpredsednik Vlade Republike Srbije i osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, i potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović, najviše rukovodstvo stranke, predstavnici odbora SDP-a, najviše gradsko rukovodstvo, te predstavnici političkih partijai brojne zvanice.

Dosadašnji predsednik GO SDP-a za Novi Pazar dr Muamer Bačevac, obraćajući se prisutnima rekao je da je zadovoljan radom odbora te stranke u proteklom periodu, u kom su, kako je istakao realizovani ozbiljni I veliki infrastrukturni projekti . Novoimenovani gradski odbor će prema njegovim rečima nastaviti put širenja pozitivne slike o Novom Pazaru I Sandžaku I biti brana svim retrogradnim snagama koje, kakoje istakao, ne žele dobro Sandžaku.

Novimenovani predsednik Gradskog odbora SDP-a Husein Memić zahvalio je svom prethodniku na rezultatima koje je odbor na čijem je čelu bio, postigao u prethodnom periodu, istakavši da će se novoimenovani odbor zalagati da od Novog Pazara napravi grad prepoznatljiv u Srbiji ali i šire.

Predsednik Skupštine Srbije I potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Srefanović, prisutnima je preneo pozdrave, a novom Gradskom odboru čestitke u ime potpredsednika Vlade I predsednika SNS-a Aleksandra Vučića. Stefanović je rekao da će zajedničkim radom mladima I svim građanima Srbije I Sandžaka obezbediti bolju budućnost.

Poptpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar spolje I unutrašnje trgovine I telekomunikacija, osnivač Sandžačke demokratske partije I njen predsednik Rasim Ljajić, burno pozdravljen od strane prisutnih, rekao je na večerašnjoj Svečanoj skupštini Sandžačke demokratske partije da ta stranka ima najbolji gradski odbor. On je pozvao sve da na predstojećim izborima glas I podršku daju koaliciji koja kako je naglasio predstavlja dobitnu kombinaciju.

Predsedništvo I članovi Gradskog odbora su ranije imenovani na sednici Glavnog odbora stranke, a zatim predstavljeni na Svečanoj skupštini SDP-a.

Gradski odbor Sandžačke demokratske partije za Novi Pazar čini 237 članova, mahom mladih ljudi I kako je ranije saopšteno iz SDP-a, obrazovanih, sposobnihi I ambicioznih, koji će u budućnosti biti temelj I nova snaga Sandžačke demokratske partije.

S.Kalić

(foto: Senad Zupljanin)

Podeli