Politika

Odbornici nastavili trinaesto zasedanje

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su Nacrt odluke o izmeni Statuta opštine Prijepolje.

Na sednici je takođe data saglasnost na Statut Doma zdravlja, koji vise nije u sastvu Zdravstvenog Centra Užice.

Zasedanje je nastavljeno razmatranjem i usvajanjem rada za 2014. godinu JP Direkcije za izgradnju Prijepolja. Program je razmatran uz predloge poput hitne sanacije vodovoda na Jabuci, uređenje centra Kolovrat, izgradnja rasvete u Velikoj Župi.

Uz pohvale za održavanje gradske komunalne higijene i za dobro planiranje, usvojen je i program poslovanja JKP “Lim” za 2014. godinu. “Za JKP “Lim” 2013. je bila godina intezivnih aktivnosti i pozitivnog finansijskog rezultata. Započete aktivnosti biće nastavljene i u ovoj godini”-rekao je direktor Aziz Hadžifejzović.

Data je i saglasnost na Statut Doma zdravlja, koji vise nije u sastavu Zdravstvenog Centra Užice. Formirana je i komisija za sprovođenje izbora za savete Mesnih zajednica.

Usvojen je i Nacrt odluke o izmeni Statuta opštine Prijepolje, koji predviđa 41 umesto 61 odbornika, u cilju efikasnijeg rada, kako je objašnjeno.

Uz pohvale za rad usvojeni su izveštaji programa rada predškolske ustanove “Miša Cvijović”. Sve pohvale za organizaciju jubilarnih 50-tih MOSI, iza kojih su ostale rekonstruisane ulice i sportski objekti. Pohvale su stigle od odbornika opozicije i pozicije. Datum nastavka trinaeste sednice biće naknadno određen.

Belida Šehović

Podeli