Društvo

Manje poginulih u saobraćaju u 2013. godini

Sa samo 7 poginulih u saobraćajnim nezgodama u 2013. godini područje PU Novi Pazar spada u bezbednije u Srbiji.

Tome je doprinela strategija Odeljenja saobraćajne policije da usmeravanjem pojačane kontrole  na najprometnije saobraćajnice sačuva ljudske živote.

Već godinama uslovi u kojima se odvija saobarćaj na području PU Novi Pazar ostaju nepromenjeni. Dotrajala infrastruktura, veliki broj vozila, nedostatak mesta za parkiranje i drugi, utiču na bezbednost saobraćaja.Uprkos tome saobraćajna statistika pokazuje da broj saobraćajnih nezgoda varira ali da se broj poginulih i povređenih smanjuje. Tokom prošle godine u saobraćajnim nezgodama 7 lica je izgubilo život, dok je ta brojka u 2012. bila 8, a u 2011. godini 14. U 2013. godini zabeleženo je ukupno 475 saobraćajnih nezgoda. Šezdeset i osam lica zadobilo je teže telesne povrede a 261 lakše.

Uzroci saobraćajnih nezgoda i dalje se se ne menjaju bez obzira što se posledice iz godine u godinu smanjuju. Saobraćajna policija će i ove godine nastaviti sa programom svojih aktivnosti koje su usmerene na pojačanu kontrolu vozila i vozača kako bi još više uticala na dalje smanjenje nastradalih u saobraćaju.

(D.J.)

Podeli