Društvo

Seminar za nastavnike “7 koraka prevencije bolesti zavisnosti“

I ove nedelje Regionalni centar za profesionalni razvoj zapošljenih u obrazovanju organizovao je jednodnevni seminar za nastavnike i profesore osnovnih i srednih škola na temu „7 koraka prevencije bolesti zavisnosti“.

Seminar su vodile načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu, primarijus dr Vanja Ilić i prosvetni savetnik iz Leskovca Gordana Stanković.Seminar je imao za cilj da pomogne prosvetnim radnicima da bolje shvate svoje učenike i ukažu im na opasnosti koje bolesti zavisnosti nose.

“Ovaj program „7 koraka prevencije bolesti zavisnosti“ je koncepiran tako da prati korake od 1 do 7 postepeno od Razumevanja sopstvenih osećanja, prepoznavanja uticaja grupe, jačanja samopouzdanja i samopoštovanja mladih, odolevanju pritiska vršnjaka, situacije odbijanja ponuđene droge i kako reći ne i na kraju sa mehanizmima zaštite, ko šta treba u lancu da uradi da bi došlo do jačanja preventivnih aktivnosti na prevenciju bolesti zavisnosti”, istakla je načelnica Centra za promociju zdravlja,Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu, primarijus dr Vanja Ilić

Rukovodioc Regionalnog centara za profesionalni razvoj zapošljenih u obrazovanju Elvir Eminbegović istako je da su pored ovog seminara u mesecu septembru organizovali i niz drugih u cilju podizanja svesti zapošljenih u obrazovanju da akredituju svoje znanje i tako budu na spisku adkreditovanih predavača svoje oblasti, takođe ističe da 10. oktobra  Regionalnog centara za profesionalni razvoj zapošljenih u obrazovanju organizuje seminar na kome će prisutni moći da nauče ispravan način pisanja i pravljenja projekata, pozivajući sve zainteresovane da prisustvuju.

Eminbegović napominje da ovim seminarom želi da stvori uslove dobrog poslovanja i pisanja projekata za svaku školu. Da ispravnim projektom koje škole pošalju nekom investitoru doprinese da njihova ustanova dobije željenu donaciju.

A. Biševac

 

Podeli