Kultura

Naslova dovoljno, čitalaca slabije

Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ vremenom je upotpunila svoj kniževni fond velikim brojem romana poznatih autora, tako da novopazarska čitalačka publika tu može pronaći i najnovije književne hitove.

Vreme je godišnjih odmora i u biblioteku “Dositej Obradović” uglavnom dolaze stari članovi koji slobodno vreme provode uz dobar naslov koji im najčešće preporuče bibliotekari.

Književni fond u biblioteci „Dositej Obradović“ obiluje domaćim i stranim novitetima. U biblioteci su nam kazali da čitalaca ima manje jer je vreme godišnjih odmora i letnji je raspust za učenike, i da oni koji čitaju su stara čitalačka publika.

Naslova je puno, a u koliko vi imate vremena obavezno posetite novopazarsku biblioteku. Bibliotekar Enes Nikšić za gledaoce Regionalne televizije i potencijane posetice biblioteke izdvaja sledeće naslove.

“Kriza islamske civilizacije” Ali A. Allawi, “Gethe I Islam”, takođe jedna islamsko-filozofska rasprava, Katarina Momsen. Što se tiče izdavalaštva naše biblioteke , hteo bih da istaknem zadnju knjigu autora Aladina Delića “Stanovnici kuće”, preporučio je Nikšić.

Mi vam toplo preporučujemo i roman „Fes“ bibliotekara Enesa Nikšića.

Rukovodstvo biblioteke imaće projekte čiji je cilj obogaćivanje kniževnog fonda i povećanje stalnih članova biblioteke.

Aleksandar Nićiforović

Podeli