Društvo

Letnja pozorišna radionica

Centar za decu i omladinu „Duga“ pokreće dvomesečnu letnju pozorišnu radionicu za učenike osnovniih škola, sa ciljem da razviju svest o pozorištu i formiraju aktivan odnos dece prema pozorišnim sadržajima.

Radionicu će voditi diplomirani glumac Vahid Džanković, a ideja je da se osnovci uključe u interaktivne programe koji služe razvoju mašte, kreativnosti i samopouzdanja.

Stručni saradnik u ovoj ustanovi Vahida Mušović veruje da će ova radionica omogućiti osnovcima da razviju svest o pozorištu.

„Radićemo na tome da deca aktivno učestvuju u pisanju pozorišnih tekstova i da se kreativno izražavaju kroz scenski nastup. Razvijajući njihovu kreativnost, negovaćemo individualnost svakog deteta“, kazala je Mušovićeva.

Glumac Vahid Džanković kaže da mu je čast što će biti deo ovog projekta.

„Naime, kroz ovu radionicu ćemo edukovati mlade i podsticati ih da idu u pozorište. Radionica će se sastojati iz više segmenata, kao što su gluma, dikcija, scenski govor, scenski pokret i klasičan balet“, rekao je Džanković.

Letna pozorišna radionica je otvorena za sve osnovce od petog do osmog razreda, a po njenom završetku, polaznici će imati javni čas na kome će pokazati šta su naučili.

Alma B.

Podeli