Letnja pozorišna radionica

Centar za decu i omladinu ÔÇ×DugaÔÇť pokre─çe dvomese─Źnu letnju pozori┼ínu radionicu za u─Źenike osnovniih ┼íkola, sa ciljem da razviju svest o pozori┼ítu i formiraju aktivan odnos dece prema pozori┼ínim sadr┼żajima.

Radionicu ─çe voditi diplomirani glumac Vahid D┼żankovi─ç, a ideja je da se osnovci uklju─Źe u interaktivne programe koji slu┼że razvoju ma┼íte, kreativnosti i samopouzdanja.

Stru─Źni saradnik u ovoj ustanovi Vahida Mu┼íovi─ç veruje da ─çe ova radionica omogu─çiti osnovcima da razviju svest o pozori┼ítu.

ÔÇ×Radi─çemo na tome da deca aktivno u─Źestvuju u pisanju pozori┼ínih tekstova i da se kreativno izra┼żavaju kroz scenski nastup. Razvijaju─çi njihovu kreativnost, negova─çemo individualnost svakog detetaÔÇť, kazala je Mu┼íovi─çeva.

Glumac Vahid D┼żankovi─ç ka┼że da mu je ─Źast ┼íto ─çe biti deo ovog projekta.

ÔÇ×Naime, kroz ovu radionicu ─çemo edukovati mlade i podsticati ih da idu u pozori┼íte. Radionica ─çe se sastojati iz vi┼íe segmenata, kao ┼íto su gluma, dikcija, scenski govor, scenski pokret i klasi─Źan baletÔÇť, rekao je D┼żankovi─ç.

Letna pozori┼ína radionica je otvorena za sve osnovce od petog do osmog razreda, a po njenom zavr┼íetku, polaznici ─çe imati javni ─Źas na kome ─çe pokazati ┼íta su nau─Źili.

Alma B.

Podeli