Categories: Društvo

Karavan mladih u poseti Leskovcu

Aktivisti novopazarske Kancelarije za mlade nastavili su obilaskom Leskovca projekat “Zaljubi se u Novi Pazar”, gde su podelom propagandnog materijala približili Leskovčanima rodni grad, a ujedno ih i pozvali da upoznaju njegove znamenitosti i ljude.

Član Gradskog veća Seadetin Mujezinović i predstavnici lokalne vlasti u Leskovcu, dogovorili su dolazak tamošnjih novinara, koji će svojim sugradjanima predstaviti sve lepote Novog Pazara.

“Novi Pazar je grad dobrih, gostoprimljivih, radnih i mladih ljudi, od kojih je preko 50 odsto stanovništva starosti do 28 godina, grad sa dva univerziteta” ,rekao je Mujezinović na sastanku u kabinetu gradonačelnika Leskovca

On je Leskovčane upoznao sa kulturom I tradicijom ovog grada.

“Ovo je drugi grad koji posećujemo, pre smo bili u Subotici i nailazimo na odobravanje svih građana. Želja nam je da se pošaljemo dobru sliku o našem gradu i da izbrišemo predrasude i stereotipe. Novi Pazar je grad gde se spajaju dve civilizacije – islam i hrišćanstvo”, rekao je Mujezinović.

Njega je primio član Gradskog veća Božidar Vučković, koji je obišao i promotivni štand ispred Kulturnog centra u ovom gradu.

“Jedan sam od onih koji je na putu da se zaljube u Novi Pazar. Građani Leskovca i Novog Pazara godinama sarađuju, ali je namera da se uspostavi i institucionalni oblik povezivanja dva grada”, kazao je Vučković.

Kruna ove prezentacije bila je predstava “Emigranti”, koju su glumci Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara izveli u leskovačkom Kulturnom centru.

Projekat finansira EU i Vlada Švajcarske, preko EU PROGRES-a.

S.Dražanin

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

6 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

13 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

13 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

13 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

13 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

13 hours ago