Društvo

Škola dizajna i SEDA potpisali sporazum

Direktori  Škole dizajna, tekstila i kože Meho Camović  i Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka SEDA Samir Kačapor  potpisali su sporazum o medjusobnoj saradnji u cilju ostvarivanja boljih uslova za obavljanje praktične nastave učenika te škole.

Ideja je da se zajedničkim zalaganjem postigne razvoj tekstilne industrije u Novom Pazaru , a u tome će, po rečima potpisnika sporazuma,  pomoći i privatna preduzeća sa kojima je već ranije uspostavljena saradnja.

Potpisnici sporazuma u ovoj saradnji vide poseban značaj i, kako ističu, obe strane će se zalagati da se planirani projekti brzo i efikasno realizuju kako bi se učenicima pružila korisna praktična nastava, kvalitetno obrazovanje u struci, kao i zaposlenje nakon školovanja.

Jedna i druga strana imaju svoju ulogu u sprovodjenju sporazuma.

Škola je u obavezi da pruža svu neophodnu pomoć i podršku, a SEDA  će pripremati predloge projekata.

Budući da je potpisani sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji obavezujući dokument, obe strane su dužne da poštuju rokove u izradi projektne dokumentacije, a saradnja se odvija na obostranu korist uz uvažavanje uslova tržista.

Ideja je, takodje, da se zajedničkim zalaganjem postigne razvoj tekstilne industrije u Novom Pazaru , a u tome će, po rečima potpisnika sporazuma,  pomoći i privatna preduzeća tekstila i kože sa kojima je već ranije uspostavljena saradnja.

Suada Dolićanin

Podeli