Politika

Elfić se sastao sa ambasadorom SAD

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice-BDZ i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Emir Elfić danas se sastao sa ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem.

Elfić je upoznao ambasadora SA aktuelnomj političkom situacijom u Sandžaku I dešavanjima oko BDZ-a, kao I o stanju nacionalnih zajednica u Srbiji. Tokom sastanka razgovaralo se i o teškoj ekonomskoj situaciji građana Sandžaka.

Kako stoji u saopštenju, Predsjednik BDZ je ambasadoru izneo BDZ-ov koncept oporavka privrede Sandžaka u kojem je ključna stvar stvaranje pozitivnog političkog ambijenta koji će dovesti do uslova za nove investicije I razvoj malih I srednjih preduzeća. Uvezivanje prirodnih resursa I preduzetničkih sposobnosti kroz investicije će kao posljedicu imati otvaranja novih radnih mesta, smanjenja nezaposlenosti, kao i  povećanje životnog standarda ljudi. Ambasador Kirbi i predsednik Elfić su takođe razgovarali i o stanju nacionalnih zajednica u Srbiji, i tom prilikom narodni poslanik je istakao da postoje dobri zakonski okviri za poboljšanje prava nacionalnih zajednica, ali da se implementacija tih rješenja ne sprovodi u praksi. Elfić je obavestio Ambasadora Kirbija da će koalicija nacionalnih partija “Svezajedno” čiji je on predstavnik u Parlamentu, nastaviti saradnju, akumulirati političku energiju nacionalnih zajednica, i na eventualnim narednim izborima ponovo nastupiti zajedno.

Na sastanku koalicije Sve zajedno je analiziran dosadašnji rad i predsjednici stranaka su se saglasili da su zadovoljni radom i djelovanjem Emira Elfića u Skupštini Republike Srbije. Oni su dali punu podršku Elfiću i njegovom načinu i metodama u borbi za ostvarivanjem pojedinačnih i kolektivnih prava nacionalnih zajednica u Srbiji. Tokom sastanka bilo je riječi I o nefunkcijonalnosti nacionalnih savjeta, kao   I da  hitno treba menjati zakonsko riješenje, koje se pokazalo slabim, pri čemu bi se izbegla politizacija ovih tijela i sve potencijalne manipulacije koje su se dešavale tokom izbora 2010. godine.- stoji u saoopšteniu BDz-a

Katarina Radovic

Podeli