POČELE PRIJAVE ZA BESPLATAN BORAVAK PENZIONERA U BANJAMA ŠIROM SRBIJE

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje poziva penzionere da se prijave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja u Srbiji. Konkurs je otvoren do 31. marta.

Pravo da konkurišu za besplatan boravak u banjama imaju svi penzioneri čije su penzije niže od 23.571 dinar ističe driektor filijale fonda za PIO Mirsad Adurahamanović.  “Uslovi su i da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike i najmanje deset godina  staža osiguranja”, rekao je Abdurahmanović.
Zainteresovani moraju, uz prijavu, priložiti i penzijski ček za januar ili februar 2013. godine, dokaz o visini penzije ostvarene međunarodnim ugovorima, fotokopiju lične karte i postojeću medicinsku dokumentaciju. Besplatan boravak u banjama uključuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda.   On  ističe i da će sa teritorije koju pokriva ova filijala na rehabilitaciju, tokom leta, otići 110 starosnih, invalidskih i porodičnih penzionera svih kategorija i to 75iz Novog Pazara, 20 iz Sjenice i 15 iz Tutina.

 

(A.Š)

Podeli