Categories: Društvo

Prezentacija Vranja u Novom Pazaru

U svečanoj sali Kulturnog centra održano je predstavljanje Vranja u Novom Pazaru. Prezentacija ovog grada sa juga Srbije je u okviru projekta “Moj grad u očima stranca”. I Novi Pazar će u okviru istog projekta biti predstavljen na sličan način u Vranju.

U planu i pripremi su  dodatne aktivnosti koje imaju za cilj zbližavanje i upoznavanje naroda i omladine ova dva grada.

Grupa mladih iz Kancelarija za mlade Novog Pazara i Vranja svoju različitost izraze na kreativan način kroz muziku, književnost, teatar, fotografiju, nošnju i hranu, da na taj način predstave i sebe i svoj grad, ali i da se upoznaju sa običajima, kulturom i istorijom drugih.

“Doveli smo mlade ljude koji prezentuju naš grad Vranje na najbolji način. Prezentovane su sve one stvari koje su brendovi Vranja a to su muzika, Bora Stanković, pesme i igre, hrana i naš specifičan dijalekat”, kazala je koordinatorka Kancelarije za mlade iz Vranja, Milica Anđelković Jovanović.

“Nakon ove posete i prezentacije i ekipa iz Novog Pazara će biti gost gradu Vranju i tamo ćemo se njima predstaviti nadam se i očekujem u najboljem svetlu”, kazao je koordinator Kancelarije za mlade, Džemaludin Paučinac.

Grad Novi Pazar u potpunosti podržava ove i slične aktivnosti koje imaju za cilj druženje, ali i sve projekte mladih ljudi.

“Ovo je još jedan dokaz da Kancelarija za mlade iz Novog Pazara pravi i realizuje projekte koji su od izuzetnog značaja za naš grad. Svrha ovakvih projekata je upoznavanje i druženje mladih ljudi koji žive širom zemlje. Naš grad će i ljudima u Vranju imati puno toga da pokaže”, kazao je član gradskog veća, Seadetin Mujezinović.

U Novom Pazaru i Vranju će se organizovati „Večeri kulturnih različitosti“ gde će mladi i javnost Vranja i Novog Pazara se upoznati sa kulturnom baštinom gradova-domaćina, kroz  „brendove“ dva grada u oblasti muzike, književnosti, istorijskog nasleđa i hrane.  U sklopu ove manifestacije organizovaće se i tribina „Vranje i Novi Pazar – gradovi po meri mladih“ gde će biti razmenjena iskustva između dva grada u oblasti omladinske politike, čime su stvoreni uslovi kako za njeno unapređenje, tako i za buduću saradnju ovih gradova na tom polju.

Aleksandar Nićiforović

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Karatisti Feniksa i Perfekta uspešni u Raški

Karatisti dva novopazarska kluba zapaženi na dva takmičenja u Raški.

36 mins ago

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

2 hours ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago