Categories: Sport

Hajdučija Kuljana kraj Jošanice

Kuljani su „šokirali“ Novi Pazar na Gradskom stadionu i zasluženo su osvojili ceo plen,golovima Nenada Adamovića-2:0,pred 5000 razočaranih gledalaca.

Iako su bili agilniji i u prvom delu, nisu gosti u tom periodu utakmice uspeli da „poentiraju“ i matiraju Đogatovića. Već u osmom minutu,neverovatan promašaj Obrovca. Bila je to kontra Hajduka.Lopta je sa desne strane nabačena u kazneni prostor,Obrovac je bio sam na svega par metara,ali je ciljao visoko iznad prečke.

Neubedljivi Novi Pazar je dugo tražio sebe. Jednu od rektih prilika imao je preko Alivodića.Napadač plavih je atraktivno pokušao volejom u 21.minutu,Brać je bio oprezan i loptu izbio u korner. Do kraja prvog dela još tri uzbuđenja.Najpre dve šanse Kuljana u 34.minutu.Udarac Sekulića iz slobodnog udarca,boksuje Đogatović.Lopta se odbija do Veselinovića,koji je tukao iskosa sa desne strane,a čuvar mreže Pazaraca je još jednom bio na visini zadatka.U 42.minutu,udarac je oprobao i Ristović.No, njegov pokušaj iz „slobodnjaka“,bio je lak plen za Braća. U 55.minutu,nakon kornera,loptu je glavom zakačio Žarković.

Imali su Kuljani i sreće u toj situaciji,jer se zatresla prečka njihovog gola. Šest minuta kasnije,isti igrač šutira glavom pored stative. U 63.minutu,protesti igrača Novog Pazara glavnom sudiji Jeremiću.Smatrali su da su oštećeni za penal, odnosno da je Vusljanina jedan od defanzivaca Hajduka na nedozvoljen način zaustavio u svom kaznenom prostoru.Beograđanin je u toj situaciji samo odmahnuo rukom,iako je bio nadomak mesta događaja. Hajduk je poveo u 67.minutu.

Slobodan udarac je izveden sa leve strane,lopta je imala čudnu putanju za sve,ne i za Adamovića,koji je umakao čuvarima i glavom zakucao loptu u mrežu. Dva minuta potom,Ristović nije bio miljenik „Fortune“.Tukao je snažno iz slobodnog udarca,lopta je završila na stativi već savladanog Braća.

U 83.minutu,Kuljani su duplirali prednost.Veselinović je odlično proigrao Adamovića,ovaj vešto prihvatio taj pas,zaobišao Đogatovića u rutinski se po drugi put upisao u strelce.Aplaudiralo je tada svih 5000 gledalaca na Gradskom stadionu. Objektivna novopazarska publika je to isto učinila i po završetku utakmice, nagradivši goste iz Kule aplauzima na „otvorenoj sceni“. Novi Pazar je polusezonu okončao sa 15 bodova,na 10.mestu.

(Foto:S.Župljanin)

Izjave: Milan Milanović (Hajduk)

„Utakmica je bila zanimljiva,kvalitetna sa dosta šansi na obe strane.Zadovoljan sam kako su moji momci odigrali i drago mi je da smo naš mukotrpan rad krunisali ovom pobedom.Hvala Novom Pazaru na sjajnom gostoprimstvu“.

Dragoljub Bekvalac (Novi Pazar)

„Kriv sam jer sam nametnuo imperativ pobede. Održao sam reč i ostao sam do kraja polusezone, sada rezultatski završavam neuspešno. Upoznati ste šta se sve dešavalo u klubu i to se odrazilo na igrače. Neki ljudi iz Novog Pazara treba da sednu i naprave dogovor, kako bi spasili klub od propadanja. Klub nije ispoštovao sve obaveze prema meni i ako to ne učini u skorijem roku ja neću ostati. Ne mogu biti veći Pazarac od pravih Pazaraca“.

Elvir Nailović

Podeli

rtvnp

Recent Posts

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

1 hour ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago