Sport

JSL: Novi Pazar gostuje Partizanu

Partizan u nedelju u 17 časova na svom stadionu dočekuje Novi Pazar, u utakmici 10. kola Jelen Superlige.

Trener “crno-belih” Vladimir Vermezović rekao je da se njegov tim posle utakmice Lige Evrope sa Interom vraća u svoju stvarnost.

“Uvek sam govorio i stojim iza toga da je prvenstvo najvažnije. Novi Pazar je nezgodan tim predvođen trenerom koji će sigurno pokušati da iskoristi našu psihološku situaciju posle poraza u Milanu (1:0)”, rekao je Vermezović dan uoči nastavka JSL.

“Raduju me, međutim, izjave mojih igrača posle meča sa Interom i mislim da će čiste glave ući u utakmicu”, dodao je on.

Vermezović je rekao da njegovom timu najveća opasnost preti od Envera Alivodića, Miloša Bogunovića i Irfana Vušljanina i najavio da će biti četiri ili pet promena u timu u odnosu na prethodni meč.

“Umor nije razlog zbog kojeg neko neće igrati. Imamo dovoljan fond igrača i to ćemo iskoristiti jer niko nije prijavio povredu”,

Vermezović je dodao da Libijac Mohamed Zabija neće biti u sastavu ako, kao i prethodne sezone, “bude bio rigorozan tokom Bajrama”.

“To nije zato što ne poštujem taj praznik, nego zato što je prošli put bilo mnogo naporno”, kazao je Vermezović.

Pazarci su ove godine dosta timski napredovali i nalaze se na odličnom 6. mestu na tabeli, što im daje sigurnost i mogućnost da na Brdu igraju bez imalo opterećenja, a tada se, po pravilu, najviše i pruža.

Predvodi ih iskusni Dragoljub Bekvalac, koji smatra da će njegovi fudbaleri na nedeljnom gostovanju Partizanu imati priliku da potvrde svoje dobre partije iz dosadašnjeg toka prvenstva.

“Partizan je lider, ima najbolji tim u državi i regionu, a sinoć je odličnom igrom protiv Intera u Milanu pokazao i da je u pravom ritmu. Neće biti lako ostvariti pozitivan rezultat, ali bićemo raspoloženi za nadigravanje sa petostrukim uzastopnim šampionom Srbije”.

Trener Novopazaraca je ocenio da će izostanak štopera Ahmeda Mujdragića zbog žutih kartona biti veliki hendikep za njegovu ekipu.

“Pokušaćemo da nadoknadimo taj nedostatak u odbrani izazvan neigranjem Mujdragića, ali još nisam odlučio ko će ga zameniti. Razmišljam o nekoliko opcija”.

Utakmica 10. kola JSL između Partizana i Novo Pazara igra se u nedelju na stadionu Partizana od 17.00 časova.

Podeli