Sport

Građevinari nezasluženo u četvrtfinalu

Ni krivi ni dužni, fudbaleri Rada su se domogli naredne runde našeg najmasovnijeg takmičenja. Samo sreća i nepreciznost igrača Novog Pazara spasili su goste debakla, a pravo je čudo kako domaći nisu uspeli

Derbi osmine finala kupa Srbije odigran je u fantastičnom ambijentu pred 5000 gledalaca. Silno motivisani domaćin krenuo je žestoko od početka ka golu gradjevinara. Već u trećem minutu, sporna situacija. Ćirković je oborio Alivodića u svom kaznenom prostoru, no sudija Simović je samo odmahnuo rukom, uz salve protesta Novopazaraca. Nastavili su plavi da kidišu ka mreži Kljajića, igrali kao u transu, ali nisu tu veliku terensku nadmoćnost uspeli da krunišu vodjstvom. Lepe prilike imali su Popin u 22. minutu nakon proigravanja Alivodića. Bogunović je šest minuta kasnije traljavo zahvatio loptu na dodavanje Popina, sa šest metara. U 34. minutu Bekvalac je morao na tribine posle nejasne situacije i razgovora sa Simovićem i četvrtim sudijom Bogdanovićem. Ni krivi ni dužni izabranici Marka Nikolića došli su do prednosti sedam minuta pre odlaska na odmor. Luka je šprintao dobrih 40 metara, izašao 1-1 sa Mujkićem, koji je njegov šut odbio. Traljavo je u toj situaciji reagovao Ristović, kome je čistu loptu oduzeo Ljubinković, prihvatio na grudi i volejom, rezantno matirao nemoćnog golmana plavih. Poslednje uzbudjenje u prvom delu beležimo u 40. minutu, kada je Alivodić topovski šutirao sa ivice kaznenog prostora a Kljajić iskazao vrhunski refleks. U nastavku prava kanonada ka golu gostiju čija mreža kao da je bila začarana za Pazarace. Šanse nisu realizovali Bogunović u 46. i 66, Kecap u 68, Raščić u 72, Bogunović u 73, Kecap u 76, Raščić u 82. i Alivodić u 86. minutu. Bez obzira na ovakav rezultatski ishod, svi su složni u oceni da Novi Pazar odavno nije nekog rivala deklasirao igrom, kao što je to bio slučaj sa Radom, koga su samo sreća i golman Kljajić odveli u četvrtfinale.

(foto: Senad Zupljanin)

Elvir Nailović

MARKO NIKOLIĆ (RAD):

– Moram biti objektivan. Niko nas nije ovako nikad nadigrao niti doveo u podredjen položaj.Srećno smo došli do naredne runde kupa. S druge strane možda nam se vratilo iz prethodnih duela kada smo dobro igrali a gubili. Novi Pazar ima fantastičan tim a ambijent je bio divan.

DRAGOLJUB BEKVALAC (NOVI PAZAR):

– Spremali smo se da ostavimo srce na terenu i to smo i uradili. Revanširali smo se navijačima za bledo izdanje protiv OFK Beograda. Zahvaljujem im se na bezrezervnoj podršci i istovremeno žalim što, onima koji slave, pobedom nismo ulepšali predstojeći praznik Kurban Bajram.

Podeli